Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu

Nicu și Marcel. O nouă rotativă?

În România, de foarte mult timp, s-a împământenit obiceiul ca oameni fără o reală specializare să fie promovați. În acest sens s-a venit cu ideea că nu trebuie să se priceapă „la ceva” pentru că există consilieri. Nici consilierii nu trebuie să se priceapă ”la toate” pentru că există Google! Treptat, educația a devenit un domeniu din ce în ce mai relaxat. Ca și politica externă sau ca economia. Suntem relaxați și mulți au ajuns să nu se mai intereseze de ceea ce înseamnă decizie politică sau administrativă.  A ajunge lider politic și a face greșeli gramaticale a devenit șic. Am ajuns atât de jos în ceea ce privește reprezentanța politică încât un grup de mediocrii conduc de ani buni România în râsul marii majorități a românilor. Pare că rețeta pentru vremurile complicate pe care le trăim este de a avea o elită politică decuplată de realități. Așa avem certitudini că va fi bine!

Treptat, nu mai deranjează atât de mult că Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă vor deveni candidați la prezidențiale. Nu mai deranjează atât de mult că Iohannis a fost instaurat un deceniu în fruntea românilor. Mare parte dintre cei deranjați au emigrat. Unii dintre cei mai buni elevi/studenți vor emigra și ei la rândul lor. Nu vom mai găsi o concurență reală în domeniile cheie care ar putea redresa România în declinul său din ce în ce mai accentuat. Presa a renunțat și ea la propria menire și s-a pus în slujba politicului. Mai rezistă doar câțiva încăpățânați.

 

Lipsa de logică și disprețul pentru cetățean domină și PNL. Oare cum să vii cu ideea de a-i face campanie lui Ciucă cu o carte scrisă de el când acest individ are serioase probleme de vorbire. Dacă se luptă cu âââ-urile și eee-urile din exprimare cum se va lupta oare cu literele dintr-un word? În plus mai are și ascunsă teza de doctorat pentru a nu veni verdictul că a plagiat. Onestul oștean a rezolvat situația și se complace cu ea. De ce nu a ieșit să ceară ca teza sa să fie citită de cât mai multă lume? Sau să ne-o ofere la pachet cu mult așteptata carte.

Deci, în tot acest partid, fost istoric promovarea nu se face și pe bază de profesionalism, nu se caută intelectuali, personalități în domeniile lor de specializare ci obedienți care să susțină lideri fără coloană. Cu antamarea unora dintre jurnaliști și a stațiilor lor, cu cooptarea de ”personalități publice” care se vor screme să promoveze personalitatea lui Ciucă și evident cu sprijin extern îl vor fezanda ca un produs vandabil. Iar ei, în această logică l-au trimis pe Ciucă în SUA de unde l-au pus să anunțe ca va candida. Ca tot românul să fie dat pe spate de anunțul său din America!

Liberalii nu vor uita că o mare parte a societății nu stă bine la capitolul cultură generală și în acest fel vor reînvia lupta cu PSD. Cu stânga! Forțele Dreptei se vor trezi cu menirea de a strivi ideologia socialistă cu care au colaborat bine mersi. Somnorosul Crin Antonescu a renunțat la funcția de președinte al PNL după ce l-a înscăunat pe Klaus Iohannis în locul său cu încălcarea prevederilor statutului partidului! Acesta a devenit timp de 10 ani soțul Adinei Vălean care s-a bucurat de o sinecură europarlamentară! După ce a contribuit la aducerea lui Iohannis ca președinte, acum Crin Antonescu reapare pe la tv pentru a cere schimbarea lui Ciucă. se va produce?

De partea cealaltă avem un Marcel Ciolacu susținut de cel mai mare partid al țării. Ca de obicei, liderii PSD nu se uită la calitatea omului ci la funcții! Ce-l recomandă pe Marcel Ciolacu să candideze la președinție?

Membrii PSD și cercurile de influență/interese.

Marcel Ciolacu este un om din popor! Un om simplu cum se consideră. Nu are o  școală temeinică, nu are realizări remarcabile. A avut șansa să fie norocosul oportunist în umbra unora dintre personalitățile timpului. Trecerea PSD-lui de la Dăncilă la Ciolacu nu a produs valuri în partid. A promis funcții și privilegii colegilor care l-au ales. Câștigă merg mai departe, pierde, se retrage din funcția de președinte.

Planul lui Marcel Ciolacu de a ajunge președinte este simplu precum omul Ciolacu. Să sprijine AUR pentru a intra în turul II. Dacă AUR ajunge cu Simion în finală, practic majoritatea îl va alege pe Ciolacu de teama de a nu ieși Simion. Un fel de alegere precum cea din 2000 când Iliescu a fost votat pentru a nu ieși Vadim. Cam atât au gândit strategii PSD!

Dacă Ciucă, râzând și-a anunțat candidatura din SUA (asta denotă seriozitatea implicării sale) Marcel Ciolacu și-a citit un text pe Facebook în care ne-a informat că va candida! Nu a citit mult probabil pentru că de la o vârstă încolo este complicat. Îl pot lua durerile de cap, probabil.

De ce nu a ieșit într-un interviu real să ne spună că vrea să candideze? Să ne convingă! Cum poți să-l crezi când citește un text în care ne minte că nu mai poate de grija noastră? Ne spune că s-a consultat cu românii? Care români? De ce la Congresul PSD nu avem mai mulți candidați? De ce nu se dezbat democratic mai multe candidaturi? Ce pot alege membrii PSD dacă au doar o singură opțiune? Ce democrație este în acest partid? Îl contestă vreun lider?

Citea astăzi Ciolacu:

Astăzi, mai mult ca oricând, România are nevoie de stabilitate și echilibru. Românii au nevoie de siguranța că muncind pot avea un trai mai bun. Țara are nevoie de un președinte căruia îi pasă de toți românii. Nu m-am dat niciodată înapoi de la lucrurile grele.

Ce pot înțelege cei care citesc? Că România are nevoie de echilibru doar astăzi? Că românii au nevoie de siguranță doar acum? Că țara are nevoie de un președinte căruia să-i pese de români? Și evident, să înțeleagă toți că EL, Ciolacu nu se dă înapoi de la lucruri grele! Că el se sacrifică să fie președinte pentru binele și liniștea noastră!

Faptul că este mândru de EL o regăsim aici:

Am acceptat răspunderea de a fi prim-ministru într-unul dintre cele mai complicate momente din istoria recentă.

Dincolo de convingerile sale care nu pot fi decât personale ne dăm seama că nu are cunoștințe istorice.

România s-a transformat dintr-o țară într-o afacere. Pilonii acestui business sunt politicienii împreună cu serviciile și mass-media. Dacă în trecut să ajungi politician aveai nevoie de o meserie acum nu mai este nevoie. Este suficient să apari la tv și să susții punctajul primit de la partid. În domenii cheie pentru societate precum educația, externele și justiția avem azi miniștri cu o pregătire atât de slabă încât nu suportă comparație cu niciun omolog din toată istoria națională.  Au încropit un guvern precum chipul și asemănarea lui Nicu și Marcel.

Cel care pierde o să fie prim-ministru! Ce sacrificiu!

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Nicu și Marcel. O nouă rotativă?”

  • Bravo Dle. Cojocaru, bun text !
    Si ma bucur ca nu sunt singurul care intelege, desi, din pacate, nu suntem prea multi.

  • „Românii au nevoie de siguranța că muncind pot avea un trai mai bun.”

    Cand din munca ta realizezi 1000 de lei si statul iti ia 750 din ei, cum naiba sa-ti asiguri traiul ala mai bun din munca? Sa fim seriosi: din start, statul iti ia cam 50% din venituri, sub forma de taxe directe, adica impozit, CASS, etc. Din ce-ti ramane, iti mai ia jumatate prin taxele indirecte, platite de fiecare dintre noi, TVA, accize, taxe de drum, asigurari obligatorii, etc, etc!

    Romanul, plateste impozit pe salariu/venit, bani din care se asigura functionarea statului si a TUTUROR institutiilor de stat! Adica, inclusiv scoli, spitale, drumuri, etc! Dar in afara de asta, mai plateste si asigurarea de sanatate, fara de care e lasat sa moara pe marginea drumului, desi a platit impozitul, care teoretic alimenteaza SI sistemul de sanatate! Si mai plateste si taxa de drum, chiar daca el nu are masina, pentru ca e inclusa si in pretul painii si in cel al cur-papierului pe care-l foloseste zilnic! Daca mai are si masina, l-a luat dracu’! Ca plateste impozit la primarie, e OBLIGAT de stat, ca pe banii lui, sa-si faca asigurare la un privat, plateste taxa de drum, plateste niste accize cat China la fiecare gram de combustibil folosit, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca fiecare molecula de cauciuc lasate pe asfalt, contine mai multe taxe si impozite decat costul de fabricatie al anvelopei, ingloband printre altele si taxa de drum si accizele si taxele platite de fabricant sau de importator pentru cauciucul ala!

    Pana si o felie de paine, contine in pretul ei, in afara de costul materiilor prime necesare, al manoperei fara de care nu se poate, al consumurilor energetice ale producatorului si de amaratul de profit al brutarului, taxe si accize care practic tripleaza costul painii! In astea, intra taxele de drum, accizele la carburanti, asigurarile obligatorii, TVA si impozitele tuturor celor implicati in lantul de productie a feliei aleia amarate de paine, taxe pe care eu, beneficiarul feliei de paine, le platesc din nou, suplimentar, la fiecare pas pe care-l fac!

    De ce platesc eu impozit? Ca sa sustin aparatul de stat, ca statul sa-mi ofere ceea ce nu-mi pot asigura singur (drumuri, scoli, spitale, siguranta, etc)

    De ce mama naibii mai platesc suplimentar, daca am platit impozit, CASS? De ce mai platesc taxe de drum? Cum adica, prostul de mine, sa fie de fapt singurul si realul platitor de TVA? Ca mie, nu-mi returneaza nimeni taxa asta, eu fiind consumatorul final!!!!

    Am muncit x ani ca sa-mi fac o casuta si sa-mi cumpar o masina. La fiecare leu castigat de mine, statul mi-a luat, direct si indirect, cam 75 de bani. La cumpararea fiecarei caramizi din care mi-am facut casa, a fiecarui cui cu care mi-am fixat tabla pe acoperisul ei, am platit din nou, alte taxe si impozite, incluse in costul materialelor! Am platit statului o multime de taxe si impozite, ca sa capat autorizatia de constructie, a casei MELE, din banii MEI, pe terenul MEU. Si acum, vine statul si-mi cere impozit pe proprietate! Pe bune??? Pai pana acum, ce naiba am platit, ca sa-mni fac amarata asta de casuta? La fel in cazul masinii! Uiet ca NU vreau o masinuta de jucarie, cu motor de 0.0000003 milimetri cubi! Nici electrica! Eu vreau o masina de 5700 centrimetri cubi! Costa al naibii, stiu! Dar am luat-o din banii economisiti cu greu, din munca MEA taxata, platind un vagon mare de taxe la cumpararea masinii! Consuma mult, piesele-s scumpe, asta e! Asta inseamna taxe mai mari de folosinta si intretinere, chestie pe care mi-o asum. Dar vii tu stat acum, si-mi zici sa platesc un impozit auto de 100 de ori mai mare decat pentru o gargarita cat o motoreta! Si o asigurare pe masura! Si o taxa de drum, la fel!

    Pai, bai statule! Ca sa adun banii pentru cumpararea a ce am avut nevoie pentru casa si sa-mi iau masina, m-ai taxat de m-au luat dracii, mai rau decat au fost taxati sclavii de pe plantatiile de bumbac ale americanilor! Acum , ca am reusit, dupa ce ti-am bagat la buget, din munca mea, de 50-100 de ori mai mult ca ala care sta intr-o garsoniera si conduce o mini-roaba cu motor, sa-mi fac o casa omeneasca si sa-mi iau o masina corespunzatoare nevoilor mele, ma taxezi ca si cum m-ai sanctiona pentru ca am muncit???

    Am muncit 40 de ani ca sa realizez astea si acum gata, num mai pot, vreau sa ma bucur de ele! Dar nu mai am cum sa-ti platesc taxele aberante pe care mi le ceri! Nu mai am de unde, nu mai am cum! Si tu, statule, vii si ma executi silit si ma lasi fara ele! Ca te-a durut in cur cand eu am muncit 40 de ani de mi-au sarit capacele ca sa-ti platesc taxe, acum nici acolo nu te mai doare, daca nu mai pot plati taxele alea!

    Pana la urma, eu platesc taxe si impozite „fara numar”, doar pentru a sustine viitorul industriei pharma si a celei de razboi americane???

    Pe bune, a munci mai mult, inseamna a avea un trai mai bun?

    PS Priviti mutra cretinoida a lui balos sau bolos, cum rade ca proasta-n p…aie, cand vorbeste de ce taxe si ce controale mai vrea el sa bage, evident sub obladuirea si cu acordul super-„inteligentilor” ciuca, ciolacu sau altora ca ei…

    PS 2 Cum facem? Maine, ne luam iataganele si furcile, ca sa aparam „idealele” americane in fata „cotropitorului” rus, ca na, „democratia” americana, cere sange si sacrificii? Sigur, nu ale lor, dar asta nu mai conteza…

  • Ce rusine!!!!! Cum sa zici de ciolacu ca e un „om simplu”, fara pregatire???

    Pai, n-ati auzit ca ciolacu e posesorul unei inteligente mult peste media umana? Ok, tudose, a mai nuantat si a zis ca are o inteligenta mult superioara clasei politice dar si asa, e tare, nu?

    Ca si cainele meu (ciobanesc german), are o inteligenta mult superioara celei a clasei politice actuale, nu face decat sa intareasca parerea ca „inteligenta clasei politice” n-are nici o legatura cu inteligenta umana dar, cui ii mai pasa de asta?

    Pana la urma, chiar mai e cineva atat de naiv incat sa creada ca in Romania, exista vreun fel de alegeri?

    Parintii si bunicii nostri, ii asteptau pe americani. Na, acum sunt aici si sunt decisi sa ramana, pana la totala transformare a tarii asteia si a cetatenilor ei. In tarana, in compost, in sclavi, n-are importanta, transformarea va avea loc pe reteta americana, culmea, in conformitate cu dorinta a trei generatii de romani!

    „Nicu și Marcel. O nouă rotativă?” Nu, nu a fost si nu e vorba de nici o rotativa. Pur si simplu, americanii, ocupati cu probleme mai presante pentru ei (cum sa scape lumea de ucraineni, prin aruncarea lor intr-un razboi cu Rusia, sustinut de americani pe banii europenilor, cum sa scape lumea de produsele ieftine din China, cum sa scape lumea de hidrocarburile si minereurile ieftine din Rusia, cum sa scape lumea de palestinienii cei rai si sa impuna sclavul sionist – sclav al americii, ca sa fie clar- ca stapan pe acolo, pe la el, cum sa scape lumea de normalitatea fizica si fiziologica si sa impuna schimbarea sexului, a sexualitatii, a alimentatiei si a… tot), pur si simplu, n-au avut timp sa decida care dintre cei trei (ca mai e si geona!), e mai bun sa reprezinte interesele americane aici, in Romania!

    Sigur, imediat dupa alegerile „libere si democratice” din Romania, vom afla cine au decis americanii, ca e cel mai bun reprezentant roman al lor, aici! Pe reteta deja patentata, cu joiannis.

    A propos de americani, de ce nu s-or fi dat publicitatii rezultatele ultimului recensamant din Romania, care arata ca suntem ceva sub 17 milioane de oameni (total) in tara asta, dar avem oficial un numar de peste 19 milioane de „alegatori”? O avea vreo legatura cu „alegerile libere si democratice” de la noi?

    Americanii vor STABILITATE in Romania. Si romanii vor stabilitate in Romania!

    Problema e ca pentru americani, „stabilitate” inseamna ca ei sa aiba instalate la puterea locala niste slugi atat de devotate lor, incat sa nu-si mai bata capul ei cu dirijarea romaniei, in timp ce pentru romani, „stabilitate” inseamna sa aiba un status bine definit, legi clare si fixe, previzibilitate in dezvoltarea viitoare, siguranta sociala si cetateneasca, libertatea si respectarea de catre autoritati a alegerilor personale, respect din partea autoritatilor si asigurarea drepturilor si libertatilor fundamentale… Se cam bat cap in cap definitiile „stabilitatii”, nu-i asa?

    Daca pana la alegerile astea atat de „cantate” si realmente, atat de lipsite de importanta pentru romani, nu se va intampla vreo minune, Romania va avea parte de „stabilitatea” americana, cu tot ce presupune asta. Ca e ciolacu, ciuca, geoana sau magarul Dorel, pentru romani, oricum nu conteaza, ca tot aia e!

    Sa fiu bine inteles: alegerea Presedintelui tarii, este extrem de importanta intr-o tara demna de numele asta, intr-o tara suverana si independenta! Dar cum Romania, de la iliescu incoace, e din ce in ce mai putin suverana, ajungand sa fie aproape total lipsita de independenta, nu mai intereseaza pe nimeni real, cine naiba sta in fotolil prezidential sau din cine e format guvernul sau parlamentul, pentru ca oricum, astia, ori sunt manati de interese personale, ori de interesele unor grupuri, ori de cele ale unor entitati externe dar, in nici un caz, de interese nationale! In 99.99% din cazuri (ca sa nu generalizam!), nemernici care formeaza „statul”, servesc intereselor externe (in principal americane), in acest fel satisfacand interesele grupurilor din care fac parte si, beneficiind si personal din plin!

    ciuca? ciolacu? geoana? Omul de pe Caraiman? Catelul Grivei? Alegerea e in mana departamentului de stat american via cia, nu in mana celor 19 milioane de alegatori romani (din cei 17 milioane de romani existenti in total, la varsta votului sau nu!)

  • Bun găsit! Și dacă Simion va fi Vadim(ul) perdant atunci, dar regăsit acum?Ar fi o bună ocazie să dispară mulți oportuniști și să le ia locul cei pregătiți profesional. Poate vom vedea și noi cât a cheltuit Iohannis pe turismul intern și extern al soției sale.
    Scăpăm de păduchi, mafia imobiliară, a pădurilor, a corporațiilor, etc.

    • E posibil ca alegerea lui simion sa duca la disparitia (doar din „luminile rampei”), a multor (vechi) oportunisti. Dar daca se va intampla asa ceva, va fi doar ca romanii sa nu vada noii oportunisti care prolifereaza precum sobolanii, in jurul lui simion! Vezi doar de cati „fosti” securisti si militieni dovediti a fi jigodii la vremea lor, este inconjurat acum, simion! Latratul in gura mare practicat de simion pe la portile unor javre din psd sau pnl, nu inseamna ca el e curat ci doar ca incearca sa faca suficienta galagie, incat sa nu se vada mizeria de care e inconjurat! Tare ma tem ca alegerea lui simion, nu va insemna eradicarea paduchilor ci, doar schimbarea lor cu altii proaspeti si mai vigurosi, pe moment, neluati in seama!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *