Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu

Mircea Geoană: România riscă să piardă trenul Marii Revoluții Tehnologice

Comentarii

39 comentarii pentru articolul „Mircea Geoană: România riscă să piardă trenul Marii Revoluții Tehnologice”

  • La fel de plictisitor interviul cat si cartea …nu stiu daca din cauza raspunsurilor sau din cauza intrebarilor tamaioase,dar cu greu am rezistat pana la capat, la fel ca la inrterviul si cartea lui Burduja… ceva se intampla cu domnul I.C.

  • Nimic nou. Monsiour’ Geoana trãiește ìn lumea lui, tipic tuturor „politicienilor”de după Maidan „

  • o natie are momente mai bune sau momente mai proaste?
    …nu prea cred. o natie urmeaza cicluri ale anotimpurilor, deci citeodata e iarna, citeodata e primavara, cateodata papi cirese, alteori nuci:)) si tot asa 🙂
    anotimpurile nu sint bune sau rele, …sint cum sint si cu asta basta :))

  • discutile purtate pe tema urban-rural se ridica, pe vremurile astea, la cel mai inalt nivel …posibil

    pe vremea revolutiilor tehnologice zona rurala era cea ramasa n urma …procesului revolutionar.
    isa si zonele urbane si cele rurale erau parte a aceleiasi povesti, erau parte a aceluiasi sistem

    atunci cind pe ecrane a aparut metamorfoza …discutiile despre rural-urban s au cocotat, brusc, tocma pe Pisc,
    pentru ca ea e povestea a doua sisteme
    zona rurala fiind singura n stare sa mai spere la o armonizare cu sistemul numot Natura,
    zona urbana avand toate motivele sa spere ca se poate armonzia cu procesele legate ombilical de metamorfoza, calea zonelor urbane fiind …’marea revolutie tehnologica:))), adica ‘artificializarea’, …transumanismul

    prin urmare nu i chiar de colea sa te apuci sa rinduiesti tara, s o reorganizezi avand ca referinta Vremurile, pentru ca, iata, tot ce-i neînțeles se schimbă-n neînțelesuri și mai mari, sub ochii nostri ,…deci si tot ce era inteles isi adinceste intelesul

    • prin urmare …nici vorba de a reduce decalajele dintre urban si rural, …
      sint povesti diferite, plenar diferite, care au referinte fundamental diferite, …cum sa fie altfel daca ele sint ‘sisteme diferite’ ?!
      nimic mai in raspar cu Calea decit ‘reducerea decalajului dintre’ …Cer si Pamant :)))

      • prin urmare …digitalizati, nenica, …dupa dorinta, ..insa zona urbana,…aia rurala e …din alta poveste, una in care Digitalizarea lipseste

        daca nu definesti golurile, cuiburile in care poporul sa se miste,…cum ar putea sa faca asta ?!
        daca nu definesti golurile in armonie cu Calea, cum ar putea fi ceea ce faci o nonactiune?! :)), adica ‘fix pe masura vremurilor’?!

        • urbanul are …cer si pamant
          ruralul are cer si pamant

          e loc pentru toti:)), insa golurile se cer create pentru ca locurile sa fie suficiente

  • Iată, ce să înțelegem, că marea revoluție tehnologică- mai e scris si cu majuscule în titlu – înseamnă transumanism, adică o simbioză om mașină.
    Pe de o parte asta e o blasfemie pentru că pune la îndoială perfecțiunea creației lui Dumnezeu, știut fiind că tot ce e creat de Dumnezeu este perfect.
    Pe de altă parte este un afront adus omului pentru că îi încalcă libertatea. Trăim într-o lume, trăim vremuri în care oamenii au uitat ce e libertatea, ba se mai găsesc influenseri care să o considere un moft. Libertatea spirituală presupune libertatea de conștiință și libertatea civică. Libertatea nu e posibilă cu o conștiință alterată de substanțe sau de tehnologie și nu e posibilă nici în minciună.
    În privința asta lagărul estic și lagărul vestic sunt surori. Ambele vor să obnubileze conștiințele și astfel să ducă în cădere sufletele omenești.
    .
    Pentru cine a uitat, dl. Geoană a ținut un discurs acum câțiva ani, pe care l a intitulat discursul de la Ase. Îți faci cruce.

    • pai da, insa sa vinzi ‘metamorfoza’ pe post de ‘revolutie tehnologica’ …e arta, nenica.
      nimeni

      e fix la fel cum se face cu vararea ‘drepturilor la artificializare’ in ‘drepturile omului’ :))( asta e tare, e …|geniala| 🙂 )

      mai intai au fost drepturile naturale, care au devenit radacina pentru drepturile omului. deci drepturile omului sint drepturi naturale.
      insa ulterior …ce s au gandit unii, …hai sa varam dreptul omului la artificializare in ‘drepturile omului’, …ca n o sa se prinda lumea,…si chiar nu s a prins:))
      deci astazi dreptul omului de a se artificializa e un drept …natural :)))) :))))))))))


      nu, nenica,…am tot zis eu paici,
      drepturile omului sint de doua feluri,
      naturale
      artificiale

      in baza drepturilor naturale ai dreptul sa ramai ceea ce esti, adica om
      in baza drepturilor omului de a face …dupa cum doreste, iar daca doreste sa se artificializeze …n are decit sa faca asta, omul poate iesi din definitia …omului, poate parasi ‘cuibul’ natural migrind intr unul artificial, devenind …antinatural ( ca artificializindu se pune la indoiala definitia omului, deci Natura )

      rezumat:
      drepturile artificiale sint vandute ca drepturi naturale tot asa cum metamorfoza e vanduta ca ‘mare revolutie tehnologica’

      domne, …constructia trebuie apreciata l adevarata valoare,…e, in modul, geniala, …zoc eu:)))

      de ce niciun partid nu deschide discutii pe tema asta …e un mister, …creca:)))
      toti se ‘artificializeaza’ si artificializeaza …mergind in varful degetelor, in stil popper, …in stilul melc, ca lumea nu se prinde ca e fiarta …ca broasca:))

    • pune la îndoială perfecțiunea creației lui Dumnezeu, știut fiind că tot ce e creat de Dumnezeu este perfect

      tare!
      Like! :))

      marea revolutie, metamorfoza fix cu asta se preocupa, cu punerea la indoiala a Naturii, …pina la urma a Definitiei Omului ( pe care o declara ca fiind insuficienta, deci …tocma buna de ‘imbunatatit’ )

      • ai prins esenta, tot ce i se cere omului e …o nonactiune,…ca doar nu i se cerea sa actioneze!:)))))
        adica tot ce i se cere omului e …sa ramana ceea ce e.

        insa nimic nu va fi mai greu in curind pe aceasta planeta decit …sa ramai om, cu drepturile tale naturale cu tot.

        • in fata Marii Cerneri Sfanta Treime nu ti cere sa faci ceva, tot ce ti se cere e ‘sa ramai om’, adica fix asa cum te a facut.
          e suficient.
          insa nimic, absolut nimic, nimic la modul absolut nu va fi mai greu pe lume decit …sa ramai om. ( pentru ca Marea Cernere, Marea Judecata… e o exprimare plenara )

  • Maestre,de data asta ati dat-o in gard ,sa ma iertati dentru duritatea opiniei.N-am aflat din interviul dlui Geoana motivele pentru care NATO incercuieste Rusia de la estul Turciei la Capul Nord ca o potcoava ,intr-o haita de 31 de state, nu am aflat de ce Occidentul are dreptul sa fie injugat in tot felul de coalitii si aliante iar Rusia nu are voie sa fie aliata cu China ,Iranul sau Coreea de Nord.Zici ca Dumnezeu a creat pamantul doar pentru Occident,restul lumii exista doar ca sa fie sub ocupatia lui.Plus de asta nu ati miscat in front ,maestre ,in fata limbii de lemn a acestui individ mediocru care se doreste presedinte al coloniei.Nu ca Ciuca ,Ciolacu si ceilalti ar fi mai breji.N-am auzit nimic din opiniile pe care le avansati acum un an-doi despre razboiul din Ucraina ,nici o parere despre cum e despuiata Romania ca sa fie imbracata aceeasi Ucraina .Inocenta natie romana nu intelege ca i se pregateste acelasi destin ca in 1942-1943 cand floarea natiunii romane a pierit in stepele rusesti si ucrainene in timp ce groparul Ion Antonescu e considerat si astazi erou.Mi se pare ca duminica seara v-ati lasat blog-ul inchiriat publicitar de catre acelasi Mircea Geoana .Daca nu mai puteti ,retrageti-va ,nu va daramati singur statuia in care cred sute de de mii de oameni care va urmaresc zi de zi si cred in dvs.

  • În ursăria de la Porțile Orientului, carnivorele mari din politică au început să-și marcheze teritoriile. Urmează competiția pentru desemnarea celui mai puternic.
    Foarte bun d-l Cristoiu în rolul iepurașului! Mai ales că el este o 🦊 (vulpe) cu experiență.
    Doamne, ai milă de oile tale!

  • Obama pare a fi singurul politician care e capabil sa vada ca inainte de ‘operatiunea speciala’ …a mai existat ceva. ( deci ‘operatiunea’ nu e cauza, ci efect )

    • daca asta n ar fi zis o Obama …ea ar fi fost neutralizata folosind proceduri clasice deja. insa pentru ca a zis o Obama …zicerea ramane.
      totusi, unii ori se fac ca n o inteleg… ori chiar n o pricep:)))), repetind ca intr o mantra ca ‘operatiunea’ a fost o ‘cauza’ :))

  • marea revolutie nu e nici tehnologica …nici tren.
    e un val.
    pe care ori te dai, ori te matura.
    daca te dai… nu te uzi, insa daca te matura …te dezradacineaza.

  • unele tehnologi sint …pe un raft. daca le asimilezi fix acolo ajungi si tu.

  • ai la dispozitie citeva piese dintr un puzzle.
    folosindu le iti poti inchipui cum arata intregul.
    insa asta nu inseamna …ca ai si nimerit :)), pentru ca un cizmar va avea tendinta sa asambleze un pantof, un cioban o buca de cas, …etc:))), adica fiecare va avea tendinta sa asambleze intregul folosind referinte relative.
    ‘marea revolutie’ e povestea referintei absolute

    • ori ca privesti Marea revolutie, ori ca privesti Calea,…to aia e.
      despre Cale, despre Dao, a vorbit si Lao.
      bine, Calea s a si intrupat:)), …ca doar e …insasi Viata, adica Adevarul, …nu? :)))

      deci ori ca vorbesti despre Marea Revolutie,
      ori ca vorbesti despre Dao,… a lu’ Lao,
      ori ca vorbesti despre Hristos….tot despre Cale vorbesti :)))

  • Ce Revolutie Tehnologica dupa ce paradiram intreprinderile ” comuniste ” care insemnau tehnologie , baza de la care se putea pleca ? Nu mai avem cercetare , nu mai avem ingineri , s-au inmultit avocatii , contabilii , deontologii si analistii . Si influencerii !

  • ‘România riscă să piardă trenul Marii Revoluții’, iar daca se suie n el ….dusa va fi!, …n o s o mai vezi.
    deci …ce e de facut?! :))))

  • cu ani buni in urma ursii isi vedeau de ale lor prin paduri.
    de ce? pentru ca cineva se ocupa de ‘suficienta’ unui astfel de trai, prin urmare …de ce sa paraseasca locurile in care se simt bine?!

    insa de atunci cei care se ocupau cu ‘suficienta’ …n au mai facut asta, deci ursii n au mai fost ajutati in perioadele cind aveau nevoie de ajutor, prin urmare ce a urmat?
    pai …se stie, au paasit zonele unde misunau linistiti …pentru ca au devenit nelinistiti pe motiv de lipsa de hrana.
    si uite asa au inceput sa si caute hrana inclusiv prin tomberoane.

    in loc sa aplice ‘procedura’ …pe care tot statul a definit o, insa pe alte vremuri,…au ajuns sa impuste ursii.

    intrebarea e simpla: stie cineva cine a intrerupt procedurile respective?
    pentru ca asta e cauza, deci intreruperea procedurilor a dus la starea de azi, in care ursii, …motivat!, ajung sa fie impuscati.
    n ar fi fost mai …cu pace …daca ar fi fost luata n seama si varianta cu ”…spre ex merele, care sa fie livrate ursilor in locurile cu care de altfel erau invatati?

    daca i lasi fara paduri, fara hrana, pina la urma vor face …nefacute, e clar
    …si asta au si facut,…asta si fac,…atunci cind nu mai au incoro sa apuce

    unii vor sa mpuste ursii iar altii vor sa fie lasati in viata,
    insa nici unii si nici ceilalti nu dau semne ca vor sa se ntoarca la vremuriel si procedurile …din urma, care reuseau sa pastreze ursii …in paduri.

    ….daca te uiti de departe povestea cu ursii arata de parca cineva a urmarit …cu insistenta …fix tinta asta, deci intrebarea ramane,…cine si unde s a decis ca vechile proceduri care pastrau ursii in paduri sa nu mai fie aplicate?!, ca …aici e ‘cauza’

    • fix pe vremea cînd cea chemată la apel e armonia cu Natura noi ..împușcăm urși.
      mie mi se pare că nu suna prea bine…

  • digitalizarea n sus …digitalizate n jos …etc.

    am priceput, digitalizate sa fie!…, daca asta e dorinta
    însă asta e un taler, …unde e celălalt taler?!
    în lipsa lui digitalizarea e un proces profund dezechilibrat, asemenea oricărei balante …cu un singur taler

  • marea revoluție e doar una și nu e tehnologica
    marea revoluție e o metamorfoza

    • revoluțiile tehnologice, mari sau mici, s au epuizat fix la fel cum s au epuizat războaiele mondiale

    • marea revoluție …tehnologică …așa ceva e imposibil
      marea revoluție …asta da, se poate. asteia i se mai spune și ‘metamorfoza’

      • revoluțiile tehnologice sint ‘ în sistem’

        marea revoluție e …mare și unica, irepetabilă, pentru că pune la îndoială chiar sistemul, …adică e o metamorfoza

        • rușii, americanii și chinezii știu clar cristal că e vorba despre o metamorfoză, despre o mare revolutie’, despre …revoluția mondială.

          acest proces revoluționar se suprapune peste gestația Noii Lumi.

          de asta unii privesc Noua Lume n ochi …și n o doresc, însă nici nu se opun nașterii ei, …ei fiind cei care au zis și că …fără noi Noua Lume nu se va naște.
          .despre rusi vorba. ei au zis asta.

          deci rușii, chinezii și americanii sint cei care, direct sau indirect nasesc nașterea Noii Lumi nici unul dintre aceștia nu e mai mult de atât. niciunul nu e mai puțin de atât.

          • rușii nu ți pot fi referință
            chinezii nu ți pot fi referinta
            americanii nu tiot fi referință

            …dacă ceea ce cauți e o referință pe măsura vremurilor abia referințele rușilor, chinezilor si americanilor iti pot fi referințe și ție cu aceștia trei te înțelegi …pe măsura vremurilor dacă ..vorbești aceeași limbă pe care ei o folosesc, .
            ..Marea Revolutie

          • sau limba Noi Lumi, aia pe care unii si o doresc iar altii nu.
            tot aia e.

  • Bre, ce Marii Revoluții Tehnologice? Daca-mi amintesc, pe locul Electroaparataj Bucuresti se afla un Mega Mall. Asta sa fie inceput de revolutie tehnologica?

  • alegerile prezidențiale se dovedesc a fi capitale pentru viitorul natiei, nu e niciun fel de dubiu .
    din ce mi dau seama niciodată în istoria milenara a natiei n am fost atât de aproape de posibilitatea de ..a ne lua dracu, definitiv.

    alegerea noului președinte se arată a fi cel mai complex moment din existența natiei.

    • ori ne va lua dracu, ori ne vom conecta la radacina

      • Excelente…rusii chiar au nevoie de oameni precum dnl.M.G…realitatea confirmā…

    • nu mi am închipuit că suntem atât de aproape de posibilitatea de a ne lua dracu definitiv, ..practic putem mângâia posibilitatea pe creștet, atît de aproape sintem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *