Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu

Maximus. Varza de Bruxelles

(Autor: Marius Niculescu)
Politica este o artă, arta de a face ca totul să fie posibil, arta care poate influența în bine viața nu doar a unui om, nu doar a unui grup de oameni, nu doar a unui milion de oameni, ci a unei Națiuni întregi, singura meserie care poate face fericiți deopotrivă oameni tineri sau bătrâni, săraci sau bogați, sănătoși sau bolnavi, bărbați sau femei, inteligenți sau având alte calități…
Politica este modul cel mai bun de a schimba lucrurile! Nicio altă meserie nu se poate compara cu Politica, nicio altă meserie nu poate face ceea ce face Politica…de aceea, nu există nimic mai important pe lumea aceasta decât Politica!
Datorită acestui fapt, toată lumea dorește și chiar face Politică: avocați, medici, profesori, jurnaliști, antreprenori, studenți, elevi de liceu, gospodine, sindicaliști, șoferi de taxi, muncitori, funcționari, șomeri, militari, actori, cântăreți, acasă, la serviciu, în tren, pe stadion, în autobuz, la restaurant, la teatru…însuși votul, pe care fiecare cetățean al unei țări îl dă o dată 4-5 ani, înseamnă a face Politică!
Se zice că pentru a face Politică nu-ți trebuie nicio meserie; este adevărat!
Dar asta numai și numai pentru că Politica este Meseria!
Politica adevărată este rezervată însă unei categorii speciale de oameni, numiți Politicieni; ei și numai ei ne pot influența direct viața de zi cu zi, ei și numai ei sunt învestiți cu încrederea noastră, doar lor le putem transfera prin vot puterea noastră, doar lor și legilor făcute de ei ne supunem, cu credința nestrămutată că nu există alții mai buni pentru a ne conduce!
Prin votul pe care-l primesc de la oamenii simpli, Politicienii nu au cum să fie altceva decât cei mai buni dintre cei buni, Crema societății, iar șefii partidelor politice, adică cei care-i conduc pe cei mai buni dintre cei buni, reprezintă Crema Cremelor unei Națiuni!
Așa este într-o democrație, cel mai bun sistem politic inventat de vreodată de omenire!
Deși majoritate oamenilor simpli cred că Politicienii nu muncesc, se înșală amarnic; Politicienii muncesc, și încă cum! Ei sunt managerii politici ai unei societăți!
Munca Politicienilor poartă numele de Muncă de Partid și ea se desfășoară într-un cadru bine organizat, bine reglementat de legile țării, în cadrul partidelor înscrise în Registrul Partidelor Politice!
Munca de Partid este răspunzătoare de rezultatele obținute de partide în alegerile care se desfășoară la intervale regulate de timp, rezultate care sunt automat, obligatoriu asumate de șefii de partid, cu alte cuvinte, de Crema Cremelor unei societăți libere și democratice!
Munca de partid desfășurată de Marea Coaliție care conduce actualmente România a avut ca rezultat comasarea alegerilor locale cu cele europene, organizarea alegerilor pentru Europa în același timp și în același loc cu alegerile pentru Bolintin-Vale sau Ciuperceni, de exemplu! O mare și curajoasă decizie, emanată în urma depunerii unei colosale Munci de Partid!
Prin desfășurarea alegerilor locale cu cele parlamentare, fapt neprevăzut și nici considerat oportun înainte cu ceva timp, s-au pus față în față două categorii de interese: Interesul de Partid (alegerile locale) și Interesul Național (alegerile europene).
Rezultatul a fost evidențiat cu profesionalism de ziarul POLITICO, cel mai important ziar de știri și reportaje despre afacerile politice ale Uniunii Europene, care apare în fiecare joi, la Bruxelles:
„În România contează totul, mai puţin alegerile europarlamentare!”
Nu există nimic mai clar și mai înfricoșător decât această afirmație pragmatică, prin care clasa politică română este acuzată deschis că pune interesele de partid înaintea Interesului Național!
Nu există nimic mai clar decât această afirmație, care înseamnă un singur lucru: absența Oamenilor Politici din rândul Politicienilor Români!
Oamenii Politici reprezintă o categorie superioară de politicieni, care se diferențiază de aceștia din urmă prin faptul că au principii pe care niciodată și cu niciun chip nu le negociază; un exemplu de astfel de principiu este Interesul Național, pe care Oamenii Politici îl pun întotdeauna înaintea interesului personal sau de partid!
Diferența de statură politică dintre Politicieni și Oamenii Politici este asemănătoare cu diferența de volum dintre Varza de Bruxelles și Varza Albă Autohtonă!
În România, Interesul de Partid primează asupra Interesului Național, iar lipsa totală de interes a partidelor politice de la putere față de cine ne va reprezenta la Uniunea Europeană, a făcut posibilă decizia comasării alegerilor locale cu cele europene!
Alegerile locale înseamnă multe miliarde de euro din bani publici, din banii românilor, care pot fi deturnați și pot fi furați!
Alegerile europene înseamnă multe miliarde de euro din banii Uniunii Europene, bani care nu pot fi deturnați și nu pot fi furați!
La acest lucru se rezumă în esență diferența dintre alegerilor locale și europene, în ceea ce privește importanța lor pentru distinsa noastră clasă politică!
Printre numeroasele calități pe care trebuie să le aibă Politicienii, doar două trebuie să fie la cel mai ridicat nivel, adică cel de virtute și care-i diferențiază net de ceilalți cetățeni: să fie convingători în ceea ce promit oamenilor, pentru a primi votul lor și să fie eficienți în realizarea a ceea ce au promis, pentru a primi din nou votul la următoarele alegeri!
Singurii Politicieni adevărați sunt cei care au legitimitate în fața Națiunii, iar aceasta este dată doar de prezența la vot! Nu contează că ai câștigat alegerile, nu contează la ce diferență de voturi ai câștigat în fața adversarilor politici, ceea ce contează cu adevărat este prezența la vot!
Și aceasta deoarece câștigarea alegerilor fără a avea o prezență masivă la vot îți dă o justificare, dar niciodată o legitimitate în fața Națiunii! Și nimic nu depășește în importanță legitimitatea pe care trebuie s-o aibă un Politician!
Legitimitatea sistemului politic nu vine din vot (acesta doar distribuie puterea), ci din participarea la vot.
Mi-aș fi dorit ca cei care aspiră la fotoliul de parlamentar european să ne spună care sunt priorităţile României, pe care să le susţinem la nivel european, să vină cu un program politic al partidelor lor pentru Uniunea Europeană, să vină cu o viziune despre Uniunea Europeană care să fie aproape de cea pe care, personal, o am; mi-aș fi dorit o campanie electorală care să facă din viitorii deputați europeni cei mai cunoscuți politicieni (după Președintele Țării și Primul Ministru), în definitiv cei 33 se vor bate pentru o țară întreagă!
Ce doresc eu de la Uniunea Europeană, printre altele:
Să fie în continuare o piață comună eficientă, cu o monedă unică puternică;
Să stopeze migrația ilegală, pentru a nu mai obliga statele membre să primească cote de migranți;
Cei 30.000 de funcționari ai UE să-și înceteze delirul ecologic, delirul tuturor antidiscriminărilor imaginabile și să renunțe la iluziile multi-culturale;
Să nu se mai amestece în chestiuni precum educaţia, politica familiei, şcolarizarea şi reglementarea mass-media, care trebuie să rămână exclusiv competenţe naţionale;
Să-și formeze o armată europeană puternică, pe măsura economiei și tradiției ei militare, dotată cu un arsenal nuclear modern, care să impună respect Rusiei;
Să înceteze cu emiterea nonstop a unor norme de toate felurile, în disprețul suveranității și specificului național al statelor membre;
Să stopeze imediat propria ideologizare și reglementarea unitară, conform acestei ideologii, a aspectelor de viață personală a cetățenilor europeni;
Să se renunțe la proiectul european federalist, deoarece eu sunt ferm convins că Europa Unită va fi în continuare și pentru totdeauna o Europă a Statelor-Națiune.
Mi-aș fi dorit ca eurodeputații ale căror mandate tocmai se termină și care sunt pe din nou pe listă, să ne fi prezentat pe larg realizările lor de până acum, ce și de ce nu au putut obține, raportat la promisiunile făcute. Nimic! Zero!
Cei 33 pentru Bruxelles sunt:
Alianța PSD-PNL – 19 de mandate:
Mihai Tudose
Rareș Bogdan
Gabriela Firea
Dan Motreanu
Claudiu Manda
Adina Vălean
Victor Negrescu
Vasile Dîncu
Daniel Buda
Maria Grapini
Gheorghe Cârciu
Ziegfried Mureșan
Dragoș Benea
Mircea Hava
Dan Nica
Gheorghe Falcă
Ștefan Mușoiu
Roxana Mânzatu
Virgil Popescu
AUR – 6 mandate:
Cristian Terheș
Claudiu Târziu
Gheorghe Piperea
Georgiana Teodorescu
Adrian George Axinia
Șerban Dimitrie Sturdza
ADU – 3 mandate:
Dan Barna
Vlad Voiculescu
Eugen Tomac
UDMR – 2 mandate:
Iuliu Winkler
Lorant Vincze
SOS – 2 mandate:
Diana Șoșoacă
Luis Lazarus
Independenți – 1 mandat
Nicu Ștefănuță
33 de Politicieni și-au dorit, au candidat și au câștigat imensa onoare, imensul privilegiu de a ne reprezenta pe noi, cei 19 milioane de Români, în fața a peste 430 de milioane de cetățeni europeni, în calitate de parlamentari europeni.
Cei 33 de Politicieni care vor merge la Bruxelles vor reprezenta România; nu Moldova, nu Transilvania, Muntenia sau Oltenia și cu atât mai puțin Uniunea Europeană, așa cu afirmă niște personaje demne de numele romanului marelui scriitor rus Fiodor Dostoievski, publicat prima dată în revista Russky Vestnik, din Sankt Petersburg, în 1868–1869!
Cei 33 vor trebui să se bată până la ultimul strop de energie împotriva celor 700 de parlamentari europeni proveniți din 26 de state, care alături de România formează Uniunea Europeană, pentru a spori prestigiul, bogăția și puterea Patriei noastre, iar datorită acestor responsabilități gigantice, alegerile europene depășesc cu mult în importanță toate celelalte alegeri locale, parlamentare și prezidențiale, la un loc!
În data de 9 iunie a.c. am plecat hotărât să nu votez decât la alegerile locale, din cauza ofertei electorale care nu mi s-a părut că propune, nici pe departe, acea Uniune Europeană pe care o doresc eu!
Atmosfera din secția de votare însă, amabilitatea și zâmbetele sincere ale celor care ne-au întâmpinat, plăcerea și responsabilitatea cu care își făceau treaba, m-au determinat să-mi schimb planul, astfel că, în semn de respect pentru cei care își desfășurau activitatea în acea secție de votare, am cerut buletine de vot inclusiv pentru alegerile europarlamentare.
Am votat deci, contrar intenției mele inițiale și regret!
Regret, pentru că prin votul dat am legitimat prezența celor 33 în Parlamentul European, iar eu, alături de ceilalți Români, nu am aflat încă ce au de gând să facă acolo, ce planuri au și cum le vor realiza, ce gândesc despre construcția europeană, despre proiectul european, despre ce funcționează și ce merge greșit la Bruxelles și la Strasbourg, despre ce vor să obțină pentru a servi interesele României în calitate de eurodeputați!
Cei 33 pentru Bruxelles sunt cei mai importanți politicieni pentru România, ei ar trebui să fie tot ceea ce are mai bun țara noastră în materie de politică și să nu fie amestecați în niște alegeri comasate cu niște consilieri locali, comunali și orășenești, primari de comune, etc…
Cei 33 pentru Bruxelles nu pot fi acuzați însă, în niciun, caz de lipsă de inteligență; asta și datorită frumosului oraș de pe Dunăre, Brăila, în care s-a născut seducătorul Nae Ionescu (1890 – 1940), personalitate marcantă a perioadei interbelice, filozof, logician, matematician, jurnalist, profesor și mentor al generației de intelectuali din care au făcut parte Mihail Sebastian, Mircea Eliade, Emil Cioran, Constantin Noica sau Mircea Vulcănescu, și care produce în continuare talente politice de anvergură europeană!
Înainte de alegerile din 9 iunie 2024 aveam două convingeri ferme: votul și armata în România trebuie să fie obligatorii!
După alegerile din 9 iunie 2024, sunt absolut sigur că în România doar Armata trebuie să fie obligatorie!
Votul nu! Și asta pentru ca atunci când nu am din ce să aleg, să am dreptul să nu aleg!
Post scriptum:
Sper ca distinșii noștri europarlamentari din mandatul 2024-2029 să nu aibă neplăcuta surpriză de a constata că Varza de Bruxelles e reinterpretată în cheie progresistă, așa cum mi s-a întâmplat mie recent la Cluj-Napoca, cu tradiționala și vestita Varză a la Cluj!
ACTA EST FABULA, PLAUDITE!
Ar putea fi o imagine cu mâncare

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *