Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu

Maximus. Politicienilor români, cu toată dragostea…

(Autor: Marius Niculescu)
Astăzi, 4 iulie 2024, cu ocazia Zilei Naționale a celei mai mari democrații liberale de pe pământ, America, îi urez acesteia să rămână de-a pururi aliatul fidel al României, iar politicienilor români de la putere și din opoziție multă sănătate, putere de muncă și clarviziune în efortul lor conjugat de a înălța România pe cele mai înalte culmi ale demnității, prosperității și prestigiului național!
Politicienilor români, cu toată dragostea, le transmit însă următorul lucru: având în vedere că astăzi, de ziua Americii, s-a stabilit când se vor desfășura alegerile prezidențiale și cele parlamentare din România anului 2024, că vor începe în curând campaniile electorale, să nu mai afirme niciodată că în România există partide politice extremiste sau extremism!
Aceasta din următoarele motive:
a) În România, partidele politice extremiste sunt scoase în afara legii, deci nu au cum să existe!!! A eticheta partide politice române drept extremiste este categoric ilegal, depreciativ și ofensator la adresa acestora;
b) O acuzație de extremism repetată la adresa unor partide politice democratice legal constituite, poate fi considerată ea însăși drept extremism, iar cei care o fac pot fi acuzați ca atare, de instigare la ură;
c) Politicienii care fac acuzații de extremism în România, se dezonorează în fața electoratului, dând dovadă fie de lipsă de cultură politică, fie de rea credință!
Un partid care acționează în cadru legal, care participă la alegeri, care luptă pentru o anumită cauză, pentru o anumită idee, care este de acord cu impozitele și se supune legilor în vigoare nu este, în niciun caz, un partid extremist!
Extremismul presupune prezenţa unei alte idei existențiale decât cea care este realizată în statul şi societatea în cauză, intoleranţa faţă de adepţii unor opinii politice, economice, etnice şi confesionale diferite, realizarea obiectivelor extremiste prin încălcarea normelor juridice stabilite, publicitatea şi masificarea diseminării opiniilor extremiste, justificarea ideologică de utilizare a violenţei împotriva oricărei persoane ce nu împărtăşeşte convingerile extremiştilor, predominarea modurilor emoţionale de exprimare a ideilor extremiste, ignorarea demonstrativă a normelor şi regulilor morale acceptate în societate.
Conform noii definiții a extremismului elaborată de guvernul din Marea Britanie, intrată în vigoare în martie 2024, extremismul este :
„Promovarea sau glorificarea unei ideologii bazate pe violență, ură sau intoleranță, care urmărește:
1) a nega sau a distruge drepturile și libertățile fundamentale ale altora;
2) a submina, a răsturna sau a înlocui sistemul de democrație parlamentară liberală și drepturile democratice;
3) a creea în mod intenționat un mediu permisiv pentru ca alții să obțină rezultatele de la punctul 1 sau/și 2.”
Niciunul dintre partidele politice din România nu îndeplinește aceste criterii pentru a fi etichetat ca partid extremist!
Un partid este extremist numai și numai atunci când își propune să răstoarne sistemul, să facă o revoluție, să provoace anarhie!
Extremismul politic i-a avut, de-a lungul timpului, drept exponenți, printre alții, pe: Adolf Hitler (fascist, nazist), Benito Mussolini (fascist), Iosif Stalin (comunist) și Pol Pot (comunist).
Cu toată dragostea…nu există partide politice extremiste sau extremism în România!
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Maximus. Politicienilor români, cu toată dragostea…”

  • „ cu ocazia Zilei Naționale a celei mai mari democrații liberale de pe pământ, America” domnule Marius Niculescu, sa va fie rusine pentru aceasta afirmatie, chiar dormiti bine noaptea ?..iar despre politice extremiste de la noi, articolul practic la incercat sa explice Secretul lui Polichinelle

  • In sfarsit, cineva precizeaza, un partid parlamentar nu poate fi un partid extremist. Un partid poate avea o ideologie, de stanga, dreapta, centru, extema stanga, extrema dreapta, si pana cand ideologia nu este probata prin guvernare, nimeni nu poate stabili ideologia partidului. Deocamdata, in România, singurul care s-a pronuntat a fost Iohannis, – ciuma rosie, ciuma galbena.

  • Felicitări pentru articol! Demagogia, populismul și extremismul sunt teme care trebuiesc clar precizate și explicate pentru publicul cititor.

  • Era demult timpul sa apară o Voce care sa afirme în spațiul politic romanesc acest adevăr,acela ca în România tara matura politic atenta la derapaje și rostogolire ideologice,nu mai sunt „sanse” pentru apariția extremiștilor…poporul roman este vaccinat fata de alte popoare ! Felicitări dl.medic.dr.prof.Marius Niculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *