Liderii europeni au căzut de acord ca Ursula von der Leyen să primească un nou mandat de preşedintă a Comisiei Europene

Maximus. Caracter Național vs. Valoare Individuală

(Autor: Marius Niculescu)
Marți, 2 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul Allianz Arena din Munchen, se va disputa meciul de fotbal din optimile de finală ale EURO 2024, dintre echipele naționale ale României și Olandei; o confruntare decisivă, în urma căreia jucătorii învinși, împreună cu antrenorii lor, vor trebui să părăsescă turneul final din Germania, vor pleca acasă, se vor putea odihni, dedica unor activități estivale ușoare, plăcute, cum ar fi mersul la plajă, lectura, muzica, petrecerea timpului cu familia și prietenii, profitând din plin de vara fierbinte care se anunță.
Fotbalul reprezintă cel mai iubit, cel mai răspândit și cel mai important sport de pe Pământ; niciun alt sport nu reflectă mai bine o Națiune decât fotbalul și aceasta datorită popularității extraordinare pe care o are acest sport, supranumit Sportul Rege!
Din acest motiv, Fotbalul face parte din cultura noastră, din identitatea noastră națională!
Fotbalul inspiră emoţii puternice, natura jocului stimulează spiritul combativ prin dezvoltarea vitezei, a agresivităţii colective, Fotbalul este o oportunitate să experimentezi spiritul de luptă fără a risca mai mult decât câteva oase rupte.
Există Naţionalism şi Naţionalism sportiv, iar din acesta din urmă, cel mai profund este Naţionalismul în fotbal!
Valoarea individuală a fotbaliștilor echipei Olandei este mult mai mare decât a fotbaliștilor români; acest lucru este însă exclusiv meritul lor, valoarea fiind o virtute care se obține prin muncă, iar dacă ai o valoare mai mare decât adversarul, înseamnă că ai muncit mai mult decât el.
Echipa de fotbal a României este cea mai ieftină echipă de la Campionatul European din Germania, 2024, ea situându-se pe ultimul loc dintre cele 24 de echipe naționale prezente la turneul final:
1. Anglia – 1,52 miliarde de euro
2. Franța – 1,23 miliarde de euro
3. Portugalia – 1,05 miliarde de euro
4. Spania – 965,5 milioane de eurp
5. Germania – 831 de milioane de euro
6. Olanda – 815 milioane de euro
7. Italia – 705,5 milioane de euro
8. Belgia – 584 de milioane de euro
9. Danemarca – 415 milioane de euro
10. Ucraina – 479 de milioane de euro
11. Croația – 327,7 milioane de euro
12. Turcia – 324,1 milioane de euro
13. Serbia – 313,4 milioane de euro
14. Elveția – 281 de milioane de euro.
15. Austria – 237 de milioane de euro
16. Polonia – 210 milioane de euro
17. Scoția – 207,4 milioane de euro
18. Cehia – 187,9 milioane de euro
19. Ungaria – 165,45 milioane de euro
20. Georgia – 161,05 milioane de euro
21. Slovacia – 156,4 milioane de euro
22. Slovenia – 141,55 milioane de euro
23. Albania – 111,6 milioane de euro
24. România – 92,13 milioane de euro
Avem deci cei mai ieftini, cei mai puțin valoroși, cei mai slabi jucători de fotbal de pe piață, suntem depășiți chiar și de Albania, Georgia sau Turcia! Un lucru pe cât de incredibil, pe atât de trist, de rușinos și mai ales de acuzator la adresa responsabililor de fotbalul românesc de după generația lui Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu!
Valoarea fotbaliștilor români este un parametru care nu mai poate fi influențat, orice am face, până la meciul cu Olanda!
Există însă alți factori care pot fi influențați de către antrenorul echipei naționale, Edi Iordănescu, mult mai importanți chiar și decât valoarea individuală a jucătorilor, atunci când pe teren joacă o echipă, Echipa Națională, iar acești factori ne pot aduce victoria asupra portocalei (foste) mecanice!
Astfel, în înfruntarea din data de 2 iulie 2024, avem două mari avantaje potențiale:
Caracterul național omogen al echipei României, adică prezența acelor însușiri extraordinare ale poporului nostru la toți fotbaliștii români, în mod egal; acesta poate fi responsabil de un moral mult mai ridicat al jucătorilor noștri comparativ cu cel al olandezilor, dintre care mulți nu sunt olandezi, ci cetățeni ai acestei minuscule țări. Iar în război, moralul contează cât toți ceilalți factori la un loc, înmulțit cu patru! (Napoleon)
Politica Resentimentului, pe care antrenorul Edi Iordănescu poate și trebuie s-o aplice magistral în cazul meciului România-Olanda. Există lucruri care motivează oamenii mult mai puternic decât interesul material, decât beneficiile economice. Unul dintre acestea este nevoia de a recâștiga demnitatea lezată, afectată. Românii păstrează față de arogantul și micuțul stat olandez resentimente puternice, din cauza disprețului și cinismului cu care Olanda a tratat țara noastră de-a lungul timpului, călcând în picioare interesul național al României! Olanda s-a opus, printre altele, ani la rând, intrării țării noastre în Spațiul Schengen, cauzând României pagube de sute de miliarde de euro, obligând zeci de milioane de români să stea la cozi interminabile la granițe, în aeroporturi etc. Ne-au umilit, ne-au disprețuit, ne-au șantajat pentru a pune mâna pe avuția națională trudită de părinții noștri, au încercat să fure moștenirea copiilor noștri, ne-au pus în genunchi și au scuipat pe noi! Resentimentul reprezintă cea mai puternică motivație pe care poate s-o aibă o ființă umană, pe care poate s-o aibă un popor pentru a lupta până la capăt, mult mai mare decât interesul economic sau de altă natură. Depinde doar de antrenorul Edi Iordănescu să insufle acest resentiment adânc în inimile mari ale fotbaliștilor noștri, astfel încât aceștia să intre pe teren hotărâți să învingă sau să moară încercând!
Rinus Michels, celebrul antrenor al Olandei, cunoscut şi sub numele de „Generalul”, a rostit celebra expresie: „Fotbalul este un război”.
Suntem de acord! Să fie război!
Hai, România!
Post scriptum:
Unii consideră că Fotbalul este o chestiune de viaţă şi de moarte; în realitate, e mult mai mult de-atât! (Bill Shankly, un mare jucător și antrenor scoțian; el a ales „You Will Never Walk Alone” ca imn al lui F.C.Liverpool)
ACTA EST FABULA, PLAUDITE!
Jeremie Frimpong, fundaș dreapta olandez. Actualmente la Bayer Leverkusen. Ofertat de CF Barcelona. Valoarea de piața: 50 milioane de euro (Transfermarkt).
Jeremie Frimpong, atacant olandez

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Maximus. Caracter Național vs. Valoare Individuală”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *