Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu

Cum nu crede Poporul că poate veni Apocalipsa nucleară

Am terminat filmul The Day After din seria producțiilor despre Apocalipsă, între care se numără și Threads, nu de mult văzut. De fapt de la Threads a pornit totul. După ce-am vorbit în mai multe pastile video despre spaima produsă asupra mea de Threads, cineva mi-a trimis un mesaj prin care-mi recomanda să văd și The Day After. Potrivit Internetului, The Day After a fost lansat în 1983. A intrat în istorie ca filmul cu cel mai mare rating tv. În seara de 20 noiembrie 1983, cînd a fost difuzat la ABC, 100 de milioane de telespectatori din 39 de milioane de locuințe l-au urmărit. Filmul a fost criticat de patrioții din presa americană. Cică nu arată cu degetul că URSS a lovit prima, de parcă în cazul Apocalipsei ar avea vreo importanță cine și de ce a început. The New York Post scrie că regizorul Nicolas Mayer lucrează pentru Andropov, iar National Review, că filmul slăbește încrederea americanilor în forța Americii. Reacțiile respective nu mă miră. Așa se întîmplă și azi, cînd presa occidentală a devenit presă de front, pur și simplu. Unul dintre cele mai puternice momente din film e cel în care, după Lovitura nucleară, se aude vocea președintelui SUA. Spectatorul a văzut pînă atunci grozăvie după grozăvie. Chiar în timp ce vorbește președintele, în fundal rulează secvențe de Apocalipsă. Numai că președintele zice cam așa:

„Stimați concetățeni,

Deși amploarea pagubelor nu este încă certă, și probabil vor rămîne așa pentru multă vreme, rapoarte preliminare sugerează că principalele puncte de impact includ ținte militare și industriale de pe tot cuprinsul Statelor Unite ale Americii. În prezent am semnat un armistițiu cu Uniunea Sovietică, care a suferit în egală măsură pagube majore. Mulți dintre cei care mă ascultă azi au fost răniți, separați brusc de cei dragi sau și-au pierdut familiile. Vă împărtășesc durerea căci și eu am pierdut persoane dragi. Și în acest ceas al mîhnirii vreau să vă asigur că America a supraviețuit acestei încercări teribile. N-am capitulat, n-am renunțat la principiile libertății și democrației, datorită cărora lumea liberă ne acceptă ca lideri.”

Ca să vezi! Lumea e cenușă radioactivă, și el jubilează că n-a renunțat la principiile democrației și libertății!
Filmul e net superior lui Threads. Cele două au în comun partea de venire a Apocalipsei definită prin nepăsarea Poporului la știrile tot mai alarmante care se dau la televizor. Spre deosebire de Threads, The Day After surprinde și personaje care sesizează cursul fatal al evenimentelor, cum ar fi dr Oakes și soția sa Helen. Cu toate că iau în calcul un posibil război nuclear, personajele lucide resping ipoteza, bazați pe credința că mai marii Lumii nu pot fi atît de proști.
Ei uite că sînt proști!

Forța filmului stă în oglindirea efectelor Apocalipsei asupra unor personaje puternic conturate. Sînt cîteva secvențe de neuitat, cum ar fi, de exemplul, cea în care Denise iese afară din adăpost iluzionîndu-se delirant că nu s-a întîmplat nimic sau secvența din final, cînd vocea unui specialist de la centrul de cercetări Kansas întreabă în eter dacă e auzită de cineva. Nu-i auzită de nimeni. Unul dintre afișele filmului deține o forță ieșită din comun. Deasupra titlului, scrie:

„Ne-au spus că va fi imposibil pentru noi să facem un astfel de film.
Ne-au spus că va fi imposibil pentru voi să vizionați un astfel de film.
Noi sperăm că nimic nu e imposibil.”

*

Scriam pe 16 iulie 2014. România Tv sau Căcănizarea audiovizualului românesc!

Marți noaptea, anunțat cu surle și trîmbițe, Dan Diaconescu, părintele fondator al Partidului tomberon, membru al Coaliției de guvernare (apropo, cînd s-a zvonit prin Tîrg că PPDD va fi invitat să fie membru al Guvernului, UDMR a făcut mare gălăgie. Dan Diaconescu e partener de Guvern cu Gyorgy Frunda și niciun UDMR-ist nu mai chițăie) a început pe România Tv a lui Sebastian Ghiță o emisiune prezentată de post ca fiind a României Tv și de Dan Diaconescu în direct ca fiind a OTV. Mare curvă mai e și politica asta! Închiderea OTV a făcut parte din planul propulsării ca înlocuitor al lui Sorin Ovidiu Vântu a lui Sebastian Ghiță. României Tv trebuie să-i spunem Căcănia Tv, pentru că postul abuzează, la indicația lui Sebastian Ghiță, care a descoperit burtiera, de galbenul pe care sunt trecute titluri forțînd senzaționalul pînă la grotesc. Într-o seară, pe acest galben, definitoriu pentru haznale, scria cu litere de șchioapă: Imediat! Traian Băsescu la România Tv. Mi-am făcut cruce: Traian Băsescu să dea interviu postului care-l spurcă de dimineață pînă seara? Cînd acolo, era vorba de o Declarație de presă de la Cotroceni, transmisă de Căcănia Tv în direct asemenea celorlalte televiziuni. Pentru această căcănizare a televiziunii sale, Sebastian Ghiță avea nevoie de înlăturarea OTV. Și CNA i-a făcut pe plac. Dan Diaconescu a făcut turul televiziunilor pentru a-l demasca pe Ciocoiul Sebastian Ghiță. Acum, în schimbul sprijinului guvernamental, Dan Diaconescu a primit o emisiune de tip OTV la România Tv. Aici el îl lustruiește pe binefăcătorul Victor Ponta și-l înjură pe Traian Băsescu. Iar România Tv s-a căcănizat și mai tare!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Cum nu crede Poporul că poate veni Apocalipsa nucleară”

  • Maestre, ar fi un lucru minunat daca prostia s-ar limita doar la liderii acestei lumi. Dumneavoastra, fiind un om elegant, nu o puteti spune, insa acest lucru trebuie spus: prostia este sport de masa si din pacate nu are leac. Prostia a fost, este si va ramane (cel putin pentru viitorul previzibil) caracteristica fundamentala a societatii umane. Faptul ca periodic ai nevoie de distopii precum The Day the Earth Caught Fire (US, 1961), Fail-Safe (US, 1964), The Day After (US, 1983), Threads (UK, 1984), Dead Man’s Letters (Soviet Union, 1986) – lista e lunga – pentru a-i face pe oameni sa inteleaga ca legile fizicii sunt universale, nu face decat sa confirme.
    Te-ai gandi ca n-avem nevoie de fictiune…in definitiv, stim exact ce se intampla cand o bomba atomica explodeaza deasupra unui oras populat si ce urmeaza dupa. Culmea, s-a intamplat nu o data ci de doua ori, vezi Hiroshima (6 August 1945), respectiv Nagasaki (9 August 1945). Stiu, stiu…s-a intamplat demult, undeva departe. Ca atare, cei mai multi oameni au nevoie de un desen in care sa li se arate ce s-ar intampla cu casa lor, cu pisica lor, cu trotineta lor, si un pic coafat (ca sa nu-i sperie foarte tare) cu ei insisi. „Fear not”, cum ar fi spus stramosii daci. Bombele moderne, vezi cele pe baza de fuziune, sunt cu cateva ordine de marime mai distructive. Doar cei cu adevarat ghinionisti vor avea ocazia sa traiasca ziua de dupa („the day after”).

  • Buna ziua,
    Am urmarit frecvent emisiunea d-lui Tuca cu dv. si alti invitati.
    Nu stiu cum as putea lua legatura cu domnia-sa deoarece pe site-ul dansului nu exista sectiunea contact
    Va rog sa-i transmiteti din partea mea, ca este destul de neserios cu cei care urmaresc emisiunea sa. Nu a fost in stare sa anunte ca emisiunea de luni seara se suspenda!
    Sunt dezamăgit profund
    Cu stima
    Dobrota Claudiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *