Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu

Comunicat trimis de generalul (r) Florian Coldea

În contextul evoluțiilor în dosarul cu nr.52/1/P/2024, instrumentat
la nivelul DNA, fac următoarele precizări:
-în pofida solicitărilor repetate, formulate în termenele legale, am
intrat in posesia unei copii a dosarului abia în seara zilei de 12 iulie
a.c., când aceasta a fost pusă la dispoziția apărării, la peste 50 de
zile de la dispunerea măsurii de punere în mișcare a urmăririi
penale;
– luând în calcul garanțiile de care trebuie să aibă parte orice
persoană în cadrul unui proces penal, dar și alte aspecte privind
evoluția dosarului, în data de 15 iulie a.c. am depus un Memoriu
adresat procurorului-șef al DNA;
– ulterior, în cadrul audierii la care am fost convocat în 15 iulie a.c.,
dat fiind și termenul scurt avut la dispoziție pentru studierea
întregului conținut al dosarului, am amânat formularea unei
declarații cu privire la acuzațiile care mi-au fost aduse la cunoștință
cu acel prilej, în calitate de suspect, dar am pus la dispoziție o serie
de precizări și clarificări în susținerea nevinovăției mele;
– în data de 16 iulie a.c., am depus o plângere penală privind
inducerea în eroare a organelor judiciare comisă prin afirmații
mincinoase de către Cătălin Hideg, autodenunțătorul din dosarul cu
nr. 52/1/P/2024;
– în data de 17 iulie a.c., după consultarea cu apărătorii mei, am
făcut plângere împotriva prelungirii măsurii preventive a
controlului judiciar pe cauțiune.
Continuând să îmi demonstrez nevinovăția conform
reglementarilor procesuale, îmi mențin deschiderea și
disponibilitatea de cooperare cu instituțiile abilitate ale statului
român, precum și încrederea că urmărirea penală declanșată în
dosarul în discuție are ca obiectiv stabilirea adevărului.

17 iulie 2024
General-locotenent (r)

Florian Coldea

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Comunicat trimis de generalul (r) Florian Coldea”

  • Jos pălăria pentru modul echilibrat în care abordați subiectul denumit de presă “cazul Generalilor” .
    Așa cum spunea un scriitor clasic provenit din serviciile secrete “o unitate de spionaj /contra-spionaj nu este un pension de domnișoare”. Multe din activitățile desfășurate în această zonă pentru apărarea și in folosul României sunt la limita legii.
    Dar nu pentru asta am intervenit ci pentru a combate o propagandă idioată care durează de mai bine de 35 de ani : agentul român de informații, colaboratorul sau informatorul este un ticălos, un imoral și în ultima instanță un trădător al intereselor societății și al intereselor României.
    Colaborarea cu serviciile secrete și ajutorul dat pentru siguranța națională este peste tot în lume nu numai o datorie ci si un act de mândrie – numai în România este altfel (si se munceste din greu pentru a creea aceasta situatie neproductiva).
    În primul rând colaboratorul/informatorul nu este gestionarul și beneficiarul iformației. Lui I se cere să obțină și să relateze un eveniment, o situație, informatie folosită ulterior de specialiștii din serviciile secrete în direcția pe care ei o considera benefica pentru tara.
    Ca exista la noi sau aiurea in lume si personae care folosesc aceste informatii in scop personal – e alta poveste . Dar pentru asta nu generalizezi, nu marginalizezi, nu excluzi din societate sau blamezi o activitate atat de necesara unei tari – ci pedepsesti vinovatii, discret, fara sa “bati toba” mai mult decat e necesar.
    În al doilea rând – despre ce independență și suveranitate putem vorbi când blamăm informațiile și activitatea de informații venită din zona serviciilor secrete românești dar nu spunem nimic despre activitatea serviciilor secrete străine pe teritoriul României, prin colaboratorii și informatorii pe care i-a format în acesti 35 de ani ??
    Despre ce independență și suveranitate putem vorbi când ne raportăm viitorul nostrum, acțiunile politice, sociale, militare, financiare la informații luate exclusiv din zona serviciilor secrete străine, pentru ca alea românesti nu sunt bune, sunt împotriva societății, nu sunt pe placul “unei parti a societatii civile “ …si mediatice ??
    Nu am auzit până acum decât despre lupta pentru scoaterea la suprafață a acoperiților din serviciile secrete Române, pentru deconspirarea agenților sub acoperire ai serviciilor secrete românești , pentru scoaterea la suprafață oricărei activități pe care serviciile românești de informații le practica în societate. DAR, in schimb… nici un cuvânt despre demantelarea structurilor pe care serviciile secrete străine le au în România, nici un cuvant despre scoaterea la suprafata ale puternicelor servicii de informatii ale multinationalelor ( care astfel se implica in conducerea Romaniei). Dimpotrivă, de zeci de ani acești agenți ai serviciilor secrete străine sunt promovați și acceptați în structurile de conducere ale României.
    În contextul celor spuse mai sus se vede clar că ne îndreptăm către un viitor care nu ne aparține, care este clădit pe informațiile venite de la țări prietene sau adversare României, ca aplaudam la scena deschisa ( sau santem invatati/indemnati sa aplaudam) o astfel de evolutie in care “tot ce vine de afara e correct” .

    Iar ca finalitate avem un discurs public prin care toți decidentii/candidații se auto-descalifică – si prin asta arata ca FUG de raspundere – ceea ce dă senzația că perioada care va veni va fi atât de grea și atât de dificilă pentru România încât nimeni nu are curajul să se pună în fruntea țării pentru respectarea cu adevărat a intereselor României.
    Ma intorc la intrebarea esentiala : Despre ce INDEPENDENTA si SUVERANITATE vorbim ??

    Cu respect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *