Liderii europeni au căzut de acord ca Ursula von der Leyen să primească un nou mandat de preşedintă a Comisiei Europene

Cine a pus la cale lovitura mortală dată Gabirelei Firea?

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Cine a pus la cale lovitura mortală dată Gabirelei Firea?”

  • Tovarăși încă o lecție gratuita despre economie, genocid, istorie si mult imperialism si cum un profesor nu-si înțelege foștii studenți…https://www.youtube.com/live/zoxj-LSeU0o?si=HKaTxbqDHMelhnxC

  • Citesc azi o știre cum că guvernul va acorda cetățenie română în 2025 celor 154000 de ucraineni stabiliți aici din 2022,mai sunt câteva mii de nepalezi,pakistanezi sa le dam și lor,ce a ajuns Romania ! Ce au făcut cu ea gunoaiele ,și i votează în continuare,pai își merită soarta cu vârf și îndesat acest popor,conducătorii sunt oglinda Poporului,înseamnă că așa e și poporul ca și ei,de nimic.Partea proasta că nu ai unde sa pleci din țara unde mediul de viață a devenit insalubru,toxic și nesigur.

    • Stai sa vezi cand o sa ne dea ucrainenii cetatenie ca sa ne poata baga la malaxor. Ah, am uitat, ne baga ai nostri si fara. O sa plangem in pumni dar va fi prea tarziu. We will support Ucraine as long as it takes. Trotinetari, pregatiti izmenskis!

      • Cazul fericit e sa putem plânge în pumni,cel nefericit e sa nu mai prinzi dimineața,când vine poate nu vom știi ce s-a întâmplat,când a venit,poate e mai bine așa…

      • Eu n-am participat la nici un miting post ’89 . Insa daca se intampla sa ne implice militar iubitii nostri conducatori , voi iesi chiar singur cu o pancarta legata de gat si ma voi plimba pe strazi cu ea :
        Nu razboiului !
        Yankele go home !

        • N-o sa apuci. Plimbatul in aer liber in timpul bombardamentului nuclear dauneaza grav sanatatii!😁

    • Constitutia Romaniei
      ARTICOLUL 3
      (4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

      Acordarea cetateniei ucrainienilor e neconstitutionala . La fel si recunoasterea cetateniei romane evreilor plecati.
      Alungam romanii din tara si aducem trasi-impinsi .

      • Cine dreaq mai baga azi in seama brosurica aia cu numele pompos de constitutia Romaniei. Daca pe ai nostri ii doare la banana de constitutie, e clar ca licuricilor li se rupe fix in paispe.

    • Teoretic, în caz că nu ar fi război, n ar trebui să fie o problemă cu ucrainienii ăia pentru că, fiind ortodocși sau de o religie incertă și împrăștiati prin țară, în două generații vor fi asimilați. De abea ne mai corcim și cu d ăia mai bălani. Ca să nu mai zicem că unii or fi și români la origine.
      Practic, fiind război cine știe câți din ucrainienii rămași pe aici nu sunt iscoade sau agitatori sau sabotori. Și nu sunt nici prea educați, nici ăia cu bani mulți, nici ăia cu bani mai puțini.
      E complicat cu războiul. Io cred că nu sunt făcute cărțile de tot, adică nu s a stabilit clar că se va extinde războiul, probabil sunt mai multe variabile pe care nu le știm.
      .
      Asa e. Constituția zice că nu se pot strămuta populații străine pe teritoriul României. Însă cine mai respectă Constituția.
      Am citit că ar exista inițiative de revizuire a Constituției. Să vedeți câte ticăloșii se vor strecura cu această ocazie. Că de mult se caută motive. Cel mai bine ar fi să nu se revizuiască.
      .
      Cu ciuciunghezii și alte nații aduse în Europa, cred că scopul este enclavizarea, un fel de kosovo se urmărește a fi toată Europa. Nu mi dau bine seama de ce. Corcirea cu astfel de populații e puțin probabilă.

      • Majoritatea ucrainenilor refugiati sunt catolici (exceptie ucrainenii de etnie romana-ortodocsi, din care posibil cativa sa fie si greco-catolici). Aia ortodocsi ori sunt sub iarba ori sunt etnici rusi din Donbas si Crimea, azi rusi rusi. Cat priveste metisarea, e strategie WEF.

  • Ieri spuneați că nu vă interesează rezultatele alegerilor. Azi văd că vă interesează. S-au spus fel de fel de lucruri zilele astea. Mai adaug și eu vreo două. (Tocmai am ieșit din baie.)
    1. Gabi Firea a obținut un scor bun având în vedere cum a fost crucificată mediatic, în mod profesionist. Voturile obținute sunt ale ei, pe persoană fizică, nu ale partidului. Pe mine m-a șocat faptul că a acceptat mărul otrăvit oferit în ultimă clipă. Până la urmă, a fost alegerea ei!
    2. Învățămintele pe care vă încăpățânați să le extrageți din această rundă de alegeri n-au relevanță pentru soarta noastră. Viitorul președinte (de dreapta, de stânga, de centru, de extremă) va face (când e cazul) exact ce i se va „sugera” de către preaputernicii momentului. Noi suntem un popor ascultător (și la propriu și la figurat) și iertător. Nepăsarea și uitarea sunt cele două mari păcate ale societății românești. Așa scria C. Bacalbașa pe la 1921.
    3. Faptul că Nicușor a fost olimpic n-are importanță. Alegătorul din Bucale votează (în proporție covârșitoare) cu viscerele. Ura este ingredientul secret. Câteva exemple din orizontul meu de cunoaștere. O (fostă) prietenă votează, invariabil, pe cei care sunt cei mai mari dușmani declarați ai comuniștilor. Tradițional, vota cu liberalii. A fost extaziată de apariția useriștilor și i-a abandonat pe ăilalți. Motivul alegerilor ei? A fost crescută de bunici și i-a iubit foarte mult. Bunicii ei s-au calificat la categoria chiaburi și comuniștii i-au transplantat în Bărăgan. Femeia decontează suferința moștenită genetic. Alt domn urăște profund securiștii (de rit vechi sau nou). Este nepotul unui comunist idealist care a executat niște ani buni de închisoare. (Era prea idealist. L-am cunoscut și eu când avea 95 de ani. Știa niște povești foarte frumoase!) Nepotul lui locuiește în sectorul 1. Cu cine credeți că a votat? Mai știu niște doamne care își petrec cea mai mare parte din an la căsuțele lor de pe fermecătoare Vale a Prahovei. Înainte de ’89 se descurcau binișor. După, și mai bine! Evident, sunt anticomuniste. Le-am văzut cu cățeii la marile mitinguri din Piața Victoriei. Ele vin in Capitală când au vreo problemă medicală mai serioasă, se hotărăsc să-și reconfigureze frizura, sunt interesate de cine știe ce spectacol, vreo paranghelie între vechi prieteni. Ultimă oară le-am întâlnit la mani-pedi. Fuseseră la o cununie civilă a unei nepoțici și se pregăteau de cea religioasă. Mi-au povestit cu lacrimi în ochi ce bine arată Clotilduța, cum graseiază, cu câtă artă a oficiat ceremonia. (Mi-au dat și mie lacrimile, dar din alte motive!) Femeile nu ratează nicio sesiune de vot. Comme il faut, bine sûr!
    3. Mă înveselește că Șoșo va face naveta la Bruxelles. Chiar nu-mi imaginam. Dar e foarte bine! Niște români cu simțul umorului s-au gândit că trebuie să trimită și ei ceva la schimb pentru toate darurile cu care Vestul ne-a pricopsit.
    Carpe diem!

  • Bună dimineața! Vorba Dvs. spun și repet faptul că nu a existat campanie electorală pentru alegerile europarlamentare. Despre campania electorală pentru alegerile locale e cam același lucru, exceptând zonele în care s-au schimbat polii de putere. Au fost mediatizate excesiv alegerile locale din București, iar sondajele prezentate au fost manipulatoare dar nu și-au atins scopul.
    Sincer nu o înțeleg pe Firea care voit s-a lăsat calcată în picioare de Ciolacu.
    Aseară l-am văzut și pe neobositul R. Bogdan care, într-o luare de cuvânt, a transformat pierderea în câștig.
    Procedura de alegeri propriu-zisă a fost făcută ori de un nepriceput, ori de cineva care și-a dorit să creeze haosul caracteristic al zilelor noastre până și la BEC.

  • Ceea ce e imbucurator , e valul suveranist din UE .
    Cu aceasta ocazie sper
    sa tempereze idioteniile eco mosite de handicapatii din birocratia UE
    sa favorizeze o abordare spre pace in ceea ce priveste razboiul din Ucraina ; e clar ca votul din UE nu e pe placul unei Americi belicoase

    • Sa nu ne imbatam cu sifon. PE e doar o sinecura grasa fara nici un fel de alta relevanta. Acolo nu se hotareste nimic, doar se mesteca vorbe pentru ca guvizii din UE sa creada ca traiesc in democratie. „Valul suveranist” a fost programat si executat pentru a mai racori aceiasi guvizi si a mai reduce din tensiunile existente in societate, in special in vest. Cat despre locale, s-a executat intocmai si la timp ordinul de la ambasada, Franta fiind executata artistic (din ce stim pana la aceasta ora). Germania ramane lapdogul preferat al yankeilor. In acelasi timp continua cu frenezie dezvoltarea infrastructurii pe plan national pentru facilitarea miscarilor de trupe si echipamente militare, in vederea razboiului dorit de americani si in care vom intra voiosi ca ne batem cu rusii cei nasoi. Comasarea PSD+PNL a fost cu OZ/U. Distrugerea celor doua radare „early warning” ale rusilor sunt cheia viitorului deranj. Prevad ori o lovitura nucleara americana la Moscova si/sau una israeliana la Teheran. Imperiul stie ca daca ia papara in Ucraina si Gaza, nu mai pupa o noua zi. Nimic nu e intamplator si nu exista coincidente in politica. Sa fim optimisti, se poate si mai rau!

    • Să vă audă Dumnezeu!

  • Ba, da exact așa s-a întâmplat, Nicușor Dan a avut în spate 5 partide – ADU, plus PNL plus o parte din PSD.
    Firea doar PSD. E simplu.
    Politicienii nu s-au gândit nici o clipă la populația Bucureștiului, să zică „stai mă, totuși 8 ani cu un primar care nu face nimik și mai mult încurcă locul e prea mult pentru o capitală”. Nu, toți au executat ce a vrut Iohannis.
    De ce Iohanns are interes pentru stagnarea orașului nu știu.
    Concluzia e că lui Nicușor Dan o să i se urce la cap și mai mult, o să angajeze și mai mulți avocați pentru obsesia lui cu procesele în loc să angajeze oameni care să lucreze pentru proiecte europene, o să obstrucționeze și mai mult primarii de sector cu PUZ-urile și să-i sărăcească iar pe noi, locuitorii ne are la mână cu parcările, fiindcă e conștient că nu sunt locuri de parcare și o să ne stoarcă cât poate.
    Partea proastă pentru noi este că de exemplu majoritatea spitalelor sunt în centru și nu sunt prevăzute cu parcări. Dacă ai o rudă operată să o scoți din spital, sau altă urgență te va ustura la buzunar cu parcarea.
    *
    Documentul cu Nicușor Dan este sută la sută real.
    *
    Listele comune și comasarea alegerilor au făcut praf și ultima urmă de democrație și alegeri libere.
    Am fost toți forțați să punem ștampila și pe un partid pe care nu-l doream dar era pe lista comună.
    Politicienii și-au bătut joc de noi, nu trebuia să mergem la vot.
    Ciolacu are un tupeu de neimaginat, a zis votul a dat legimitate coaliției PSD-PNL (!!) o minciună gogonată fiindcă NU a existat o obțiune, am fost forțați să punem ștampila pe lista comună.

  • Adica doar pentru ca Gabriela Firea a fost eliminata din cursa, brusc, toti oamenii care au votat masiv, fie si PSD, sunt inconstienti? La fel si ai PNL, nu? Si nu vorbim de procente mici unde se poate umbla. Campaniile s-au facut la PNL si PSD in tara, dar s-au facut pe teren. Cu facebook si alte harneli nu se castiga localele, maxim parlamentare sau prezidentiale. Oamenii au votat ultra constient pentru ceea ce au crezut. Acum ca nu va convine victoria PSD-PNL, se vede, dar brusc toti alegatorii sa fie insinuati a fi inconstient ca nu au votat mai diversificat sau in conformitate cu crezul pe care il aveti, oricare o fi ala, mi se pare o insulta. Experimentul USR a esuat dupa 10 ani, pentru ca oamenii au considerat momentan in numar covarsitor ca nu au dat rezultate, cat despre AUR, care nu a fost la putere inca, au fost plini de stangacii si nu au avut oameni cunoscuti pe buletinele de vot.

  • Gabriela Firea când a intrat în cursă, se ṣtia că va pierde. Schema Cârstoiu de întârziere a intrării sale în cursă cu Burduja a reuṣit, apoi reminescențele cu Azilele Groazei, apoi dorința ca Nicuṣor să rămânla Bucureṣti ṣi astfel s-a activat internetu iar la comanda pentru propagandă electorală. Lebăda cu securismu lui Nicuṣor nu a avut nimic de aface. E 0! Cu scor de 20 ṣi ceva, ținând cont de prezența micla vot din Bucureṣti, deṣi procentele de la vot majoritare au fost adulții ṣi vârstnicii, înseamnă că electoratul ei țintă nu a mai votat-o. Nu se explică altfel diferența, mai ales dacă ne uităm cu cât a câṣtigat Negoiță, Băluță ṣi în plus, procentele sumare luate de alťi candidați la sectoare, ai căror alegători ar fi trebuit teoretic să o voteze. Apoi, USR a pierdut tot la capitală, mai puțin consiliu, unde e ADU pe primul loc, urmat de PSD, ceea ce înseamnă din toate că PSD are forță la capitală dar oamenii nu o mai vor ṣi parte din ei fie ṣi-au anulat votul la Generală, au votat Piedone, sau chiar pe Nicuṣor. Domnul Marcel Ciolacu i-a mai dat lui Nicuṣor 4 ani. El a dezmințit imediat dosarul lui Nicuṣor ṣi a transmis recent că abia aṣteaptă scolaboreze pentru Bucureṣti. Nicuṣor, ṣi el a zis că de nevoie, va discuta cu celelalte partide.

    • Nu vi se pare că toate calculele sunt prea bine făcute?
      Probabil a fost o negociere şi s-a decis ṣi îndrumat electoratul spre ceea ce am văzut la 1, 2 ṣi generală, cāci la celalte era relativ clar.
      Sunați-l pe Tucă, să vă dea nr lui Mirel Palada, el a spus despre un aṣa scor de mai mult timp.

      • Romanii,o ciudățenie de popor,l-au hulit,pe bună dreptate pe Johanis care ne-a dat pe tava americanilor-PNL,a fost pandemia cu Ursula in prim plan gestionată de PNL,catastrofal,vine și Ciuca sa amestece rahatul,achizitii proaste ,scumpe de armament apoi vine și PSD sa mestece și el în cazanul uriaș unde se îndatorează pe veci Romania care devine datorita politicienilor teatru de război,când vor zbura rachetele și pe la noi, nici atunci toți cei care au susținut (și prin vot) aceste 2 monstruozități numite PNL și PSD nu vor realiza cu creierele spălate ce se întâmplă.Am devenit o nație fără educație,fără discernământ,manipulabila ca o plastilina exact cum ne-au dorit UE și USA.Dezastrul de acum incepe!

      • Palada e un tip realmente istet. Problema care apare e ca multa lume se va intreba de unde stia el rezultatele. Nu cumva direct de la Sursa? Nu mai bine tacea? Da’ deh, orgoliul personal i-a dat ghes. Rezultatele de la capitala sunt atat de ciudate, ca nici mama sociologilor nu le va putea explica in mod coerent, daca nu se ia in calcul tableta. Zic si io, nu dau cu paru’!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *