Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu

Calendarul alegerilor – făcut să fie favorabil Coaliției Nicu și Marcel

Comentarii

46 comentarii pentru articolul „Calendarul alegerilor – făcut să fie favorabil Coaliției Nicu și Marcel”

  • Faptul ca sunt oameni care au descoperit abea acum ca Dl. Biden are dificultati si brusc ii cer imperativ sa se retraga este precum in bancul cu Mihai Viteazu.

    P.S. Pentru cazul in care sunt oameni care nu stiu bancul, cu scuze celor care-l stiu.
    Doi vecini, unul ungur si altul roman, undeva intr-un sat din Ardeal. Badea, pe prispa, isi acute coasa. Trece Istvan pe ulita si se opreste la poarta sa salute:
    Istvan: – Jo napot (buna) vecine… da’ de ce-ti ascuti coasa, ca inca nu-i vremea de cosit.
    Badea: Buna pe dracu’… amu o ascut ca sa-ti iau gatu’
    Istvan: O Istenem (vai Doamne), da’ cu ce ti-am gresit vecine?
    Badea: Pai l-ati tradat si omorat pe Mihai Viteazu
    Istvan: ????? (total contrariat)… da’ asta s-a intamplat in urma cu sute de ani
    Badea: Apoi sogore, io amu am aflat.

  • @Online
    Merge bine treaba la licuricia…pe americani altceva nu i intereseaza…
    „U.S. Added 206,000 Jobs in June as Hiring Stays Strong Unemployment rate ticked up to 4.1% By Justin Lahart”
    https://www.wsj.com/economy/jobs/jobs-report-june-unemployment-economy-68275d9e
    Weekend Frumos Online!!!
    vali
    🙂

  • @Online
    Foarte interesant…
    „Ziarul japonez „Nikkei” a relatat că niciunul dintre portavioanele staționate pe Coasta de Est a Statelor Unite nu este pregătit să fie desfășurat pentru a înlocui USS Dwight D. Eisenhower, care a fost ocupat de luni de zile încercând să țină sub control atacurile milițiilor yemenite Houthi împotriva traficului maritim din Marea Roșie
    Marina SUA nu are suficiente forțe pentru a ține pasul cu crizele globale în continuă creștere și este afectată în special de o penurie de portavioane care afectează în principal Atlanticul. USS Theodore Roosevelt, staționat în San Diego, a fost redirecționat din Marea Chinei de Sud către Marea Roșie ca o soluție temporară, reducând totuși forțele aeriene și navale disponibile ale SUA pentru izolarea strategică a Chinei.
    Analiștii intervievați de „Nikkei” avertizează că forțele marinei americane sunt periculos de aproape de un punct de rupere, deoarece încearcă să abordeze simultan crizele din Ucraina, Israel și Marea Roșie, continuând în același timp să monitorizeze strâmtoarea Taiwan și Marea Chinei de Sud.
    Potrivit lui James Holmes, profesor de strategie la Colegiul Naval de Război al SUA, Marina SUA „nu are suficiente nave pentru a satisface cererea”.
    Dificultățile se resimt mai ales la baza navală Norfolk din Virginia, cel mai mare complex naval de acest gen din lume, care este baza celor șase portavioane americane de pe Coasta de Est a Statelor Unite. În aprilie, USS George Washington a plecat spre desfășurare în Yokosuka, Japonia, înlocuind USS Ronald Reagan, care s-a îndreptat spre Bremerton, statul Washington, pentru lucrări de întreținere.
    Cu excepția lui Eisenhower, deja angajat în Marea Mediterană, niciunul dintre cele patru portavioane rămase nu este pregătit pentru desfășurare: USS John C.Stennis este angajat într-un proces multianual de modernizare și realimentare pentru sistemul de propulsie nucleară; USS George H.W. Bush este angajat într-un proces de întreținere mai scurt; iar USS Gerald R. Ford s-a întors recent din misiunea sa inaugurală, care a durat opt ​​luni și jumătate.
    Următorul portavion care va pleca în Orientul Mijlociu va fi USS Harry S. Truman, dar s-ar putea să nu facă acest lucru până la sfârșitul verii, potrivit Institutului Naval al Statelor Unite.
    În prezent, Statele Unite dețin 11 portavioane, urmate de China cu 3 și India, Regatul Unit, Italia și Japonia cu câte 2. Alte națiuni precum Rusia, Franța, Spania, Turcia, Brazilia și Thailanda dețin câte un portavion. SURSA: defenseromania.ro”
    https://www.comisarul.ro/articol/foarte-interesante-amanunte_1542619.html
    Zi Frumoasa Online!!!
    vali
    🙂

    • mie îmi sună ca și cum toți știu că e cu operațiuni speciale, maxim, daia și au și trimis portavioanele navele, la întreținere
      deci nu pare a fi vorba de lipsuri ci de o înțelegere clară a situații la nivel mondial, unde nimeni nu are vedere vreun război mondial la orizont :))

      • @Online
        Circula zvonul ca portavionul USS Dwight D. Eisenhower si a facut o gaurica in el de la houti…drone…rachete…
        Weekend Frumos Online!!!
        vali
        🙂

  • Care alegeri?Cine pe cine ?Am avut președinte PNL,voiajor ,broker de forța de muncă și armament,acuma vor vota tot unulPNL,din PSD Ciolacu!?,Nici un candidat nu are stofa,profil de președinte,și atunci?Din partea mea pentru vocala sau Vocea României i dau Golden Buzz ,Dianei Sosoaca macar vocea ei de aude,mai vrea sa aud și NU! delirului impus de UE și hegemonul universal.Forza Diana!

  • Da , maestre ,
    Mila pt Biden , revolta pt lipsa de omenie cu care il expun profitorii din spatele sau .

  • Dupa influenta majora asupra tranziției energetice către o planeta cu emisii scăzute de dioxid de carbon, dupa ce ne-au scapat de pandemie, ca dupa mintea noastra nu s-ar fi terminat nici astazi, dupa ce ne-au dat solutiile tehnologice necesare implementarii inteligentei artificiale la scara planetara, care va fi influenta extraterestra in alegerea presedintelui statelor unite?
    Pentru ca in filmul „Contact”, in care este vorba chiar de primul contact cu extraterestrii, actrita din rolul principal, Jodie Foster, al carui personaj a fost desigur chiar persoana de „contact”, probabil tot ea va fi aleasa si Presedintele USA.
    Pentru ca se apropie timpul primului contact real, iar scopul filmului a fost sa ne familiarizeze cu ideea de intalnire a dnei Foster cu extraterestrii. Doar ca acum trebuie sa se intalneasca in calitate de lidera a lumii. Deci va fi aleasa presedinte. Intalnirea o sa ni se para ceva firesc. Lucrurile sunt puse la cale de zeci de ani, Carl Sagan, care a fost si scenaristul acestui film, era evident la curent.
    (dar domnii baiden si tramp nu sunt).

    • exista doua destinatii pe care ‘platforma de dezvoltare maximala’ numita Univers le disponibilizeaza
      -una e Armonia cu Mintea ( care se regaseste in Radacina Universului )
      -cealalta e Armonia cu ‘Mintea si Inima’ ( care e Radacina Universului )

      despre Armonia cu ‘Mintea si Inima’ …care e Radacina Universului ne a povestit Hristos
      despre Armonia cu Mintea …povestea e simpla, oriunde s ar manifesta ea in Univers: e nevoie de un soi de chivot care sa permita manifesarea Armoniei

      indiferent cite civilizatii or exista in Univers ceva e clar cristal:
      1.ele se desavarsesc atunci cind disponibilizeaza un astfel de chivot
      2. pentru ca acest chivot permite intrarea in Armonie cu …aceeasi Minte, ce rezulta e ca fix acest moment care se manifesta in dinamica unei civilizatii devine Intersectie cu oricare alta civilizatie din Univers …care si ea a ‘descoperit’, la rindul ei, pe calea ei, un astfel de chivot

      aceasta Armonie e cu Mintea, prin urmare vorbim despre o Desavarsire, prin urmare atunci cind o civilizatie ajunge in momentul in care o intersectie cu o alta civilizatie devine posibila …se mai intampla ceva, aceasta situatie e tratata …Desavarsit.
      prin urmare devine probabil ca intersectia sa se desfasoare in stil non, chiar daca e vorba despre o exprimare in modul ( exprimarile non sint …de doua feluri, una e proprie Mintii, cealalta e proprie ‘Mintii si Inimii’, pe una am asimilat o cu Antiintelepciunea, pe cealalta cu Intelepciunea,( in modul Antiintelepciunea fiind leita Intelepciunii )

      mai altfel spus o intersectie intre o civilizatie desavarsita, care a disponibilizat un chivot, si oricare alta se va face in stil non, deci fara ca civilizatia ..’alta’ sa si dea seama ca ea se manifesta.

      de unde rezulta doua chestii:
      -chiar daca intersectia dintre noi si o alta civilizatie s a manifestat deja,…noi mai degraba nu ne am dat seama ca ea s a intamplat
      -sintem, teoretic, in pragul unei intersectii, pentru ca i a venit rindul civilizatiei noastre sa ‘descopere’ un soi de chivot, in ceea ce ne priveste el fiind numit Computer Cuantic

      ( spre ex o intersectie, care sa se exprime in stil non, ar putea fi o …prabusire …pur intamplatoare …a unei ‘nave’ extraterestre. care nava …sa te inspire sa te dezvolti, insa …exclusiv dupa puteri, adica …te chiombani in maruntaiele navei aleia …pina pricepi ceva, poate din ce in ce mai mult sau poate ca …nu pricepi nimic.
      io asa as face daca as fi ‘civilizatia desavarsita’ care doreste sa interactioneze cu o alta civilizatie de oriunde din univers: as prabusi o ‘nava’ construita cu grija plenara fix pentru ca civilizatia aia sa se poata inspira, indreptindu se, …dupa dorinta!,in final, catre tintele pe care eu le am propus ( n ar fi intelepciune, ci atiintelepciune daca as face asta )

    • daca tot te intereseaza, vad, dinamica productiilor cinematografice, care e opinia ta despre dinamica filmelor si serialelor …la mare moda in lume, care trateaza tema ‘zombi'( pentru ca aceasta dinamica, doar ea, …ceea ce rezulta din armonizarea gandurilor telespectatorilor e…basca, are capacitatea sa ‘scrie’ in Istoria Viitorului, deci povesteste despre un viitor pe masura( chiar daca el se va manifesta in mod absolut ( gandurile fiind emise in mod absolut …relativ ) )

      • Domne, la vampiri si la zombi nu ma pricep, mi se par tampitzele astfel de filme. Am auzit ca adolescentilor le place genul asta. Eu cel mai mult ma uit pe Diva, unde sunt filme de dragoste cu final fericit. Si aici e o problena: personajele se intalnesc, se indragostesc, se iubesc si se casatoresc. Iar filmul se opreste aici, la finalul fericit. Dar nu ne spune ce se intampla mai departe. Eee? Ar fi interesant de stiut. Se mai iubesc la fel de mult si dupe ce se casatoresc? Daca el se ia de bautura si o bate, sau ea, daca vreunul se indragosteste de alcineva si il inseala pe celalalt? daca, daca. .. De ce nu da un text la sfarsitul filmului sa spuna cum a decurs vieata lor mai departe de acel final fericit al filmului…. nu stiu.

        • Dar in afara de vampiri si zombi, la care nu pot sa ma uit, ca-mi par tampitzele cum spuneam, dar imi dau si o stare asa… neplacuta pe care nu pot sa o ecsplic, nici la CTP-u’ nu pot sa ma uit. Si el imi da cam aceeasi stare. Uneori, dar foarte rar si unele din comentariile tale, dar pe total sunt frunoase.

        • Dar daca zici cumva de linkul la paradoxul lui fermi, cred ca e mai multa fictiune ca fermi ar fi spus nazbatiile alea decat in film. Nu stiam ca e cineva care crede altfel. Dar, …. de ce nu..

          • Asta trebuia mai jos dupe „din ce vad ai impletit fictiunea cu realitatea …intr unsoi de intreg.
            oare de ce”.

    • din ce vad ai impletit fictiunea cu realitatea …intr unsoi de intreg.
      oare de ce?!…

      • ma plictiseam :)))))

        • ma rog, asa cred eu… dar in realitate cine stie ce o fi, tot ceva cu IA cuantica, americani, superpizitii, ceva nasol de tot. cine stie daca nu a inceput IA sa ne controleze pe unii din noi , iar eu cand scriu aici , scriu la comanda IA fara sa stiu. sau a extraterestilor, bunaoara. de ce nu? ar fi interesant de aflat.

          • dar io cred ca e bine, cat scriu comentarii pe aici si nu ies pe strada sa dau in cap la oameni, ie bine, domne.

          • @connected a scris pe 05/07/2024 la 17:38
            In Japonia e un obicei…japonezii nu deschid gura intr o conversatie pana cand nu afla ceva interesant de la interlocutor…Online aplica acest principiu…daca nu spui ceva interesant pentru el nu raspunde…poate ca Online e japonez….
            Toate Bune!!!
            vali
            🙂

          • @Vali: domne, multumesc pentru sfat, deci daca un om ma intreaba ceva, eu sa nu-i raspund decat daca am un raspuns i”ntetesant”?
            Bine. Asa o sa fac, dar matale cine esti, esti de la redactie, de la jandarmerie sau de unde de te-ai trezit sa faci ordine pe aici? Vezi-ti bre de treaba lu matale. 🙂

          • @vali: si oblig eu pe cineva sa citeasca ce scriu eu?

          • ce-ai, bre, cu vali, concluzia lui era ca eu as putea fi japonez:), …tu eventual ai fi putut sa i raspunzi spunindu i …spre ex ca mai degraba sint turc:))),
            insa …de ce sa i sari in cap n am inteles! 🙂
            imediat reactionezi, … zici ca esti cocos de lupta :))

          • o zi frumoasa, connected 🙂

          • @online: nu apreciez obraznicia.

          • Mie sa-mi dea „Like”, nu sa-mi spuna ca nu raspunzi tu ca nu am scris interesant. 😛 😛 Spune-i ca daca mai face din astea, il insor! 🙂

          • @Vali: Scuze Vali, am scos din context
            „…daca nu spui ceva interesant pentru el nu raspunde…”
            si am crezut ca mie imi spui sa nu raspund.
            Eu cred ca online e din Grecia Antica. 🙂 De prin Santorini sau pe aproape 🙂
            O seara placuta! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *