Nicolae Ciucă: Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici. Rămânem în Executiv ca să împiedicăm escaladarea abuzurilor

Barabe și tarabe. Călător prin ani electorali expectorați

În anii electorali lupul umblă cu coșărcuța plină de ciuperci, doar-doar se va întâlni cu Scufița Roșie. Scufița Roșie, însă, a primit deja trei borcane cu zacuscă de la bunica. Deși lupul pare că se holbează, cetățeanul, fost turmentat, devenit brusc vânător de Instagram îi dă peste nas cu gropile din asfalt, mizeria din spațiile verzi, clădirile de patrimoniu lăsate în agonie și pe moarte, lipsa producției și fanfaronada comercială.

Pe Albă ca Zăpada și strigătoare la cer ca nedreptatea au încercat s-o scoată din cursa electorală fantezistă, dar o păstrează pentru conducerea proiectului european.

Dar ce-ar fi anul electoral fără Hansel și Gretel? Și nu avem doar o zgripțuroaică, ci două, asemănătoare până la ultimul nasture de la cămașa corporatistă: Hillary și Ursula! Ambele au dezvoltat o obsesie pentru Vasile. Pe lângă ele, vânătoreasa autohtonă e o statuie a libertății. Și pentru că în spatele oricărei zgripțuroaice stă un bărbat care mai așteaptă să facă ceva bani, culpabilele au marcat full-house, dar au fost deposedate de vuvuzeaua victoriei.

Lui Ivan i s-a sălbăticit turbinca și-l latră ori de câte ori încearcă să pună mâna pe rață. Ali Baba a schimbat yala, descoperind popice printre hoți.

Și nu ieșim din povești pentru că în America a pocnit un citat de carte. În vremuri în care mulți scriu, nu comentez ce, că de la Nobel se aude cu ecou, mă gândesc că cei de la putere angajează oameni care să citească. De-aia unele cărți fac scandal cu întârziere. Nu în cazul lui Ciucă, căruia i s-a spus să scrie, dar n-a înțeles că era vorba de o carte de bucate. În America, jurnaliștii au pregătit pocnitorile, așteptând aprobare de la Halloween. Unii, ca Bob Woodward, au lansat colecții bumerang.

Se spune, sau stă scris, că pe timpul trecutei pandemii Trump ar fi trimis aparatură și ar fi făcut schimb de informații medicale cu Putin și cu alți conducători de țări. S-a îngrijit adică și de așa-zișii, de către ignoranți, dușmani ai Americii. Echipa Kamalei a dat dovadă de o prostie electorală mai mare decât amăreala lui Hillary. Discursul democraților a fost plin de America și doar America, de un egoism scârbos, feroce. America va cădea fără prieteni. Și așa a mai rămas doar cu câțiva valeți plătiți, dar mincinoși … Prietenii lui x cred că l-au prins pe 0 la două capete; din nefericire pentru ei, 0 anulează și nu promovează metehne. Tic Tac Toe nu e erou.

În Ucraina, Putin și-a luat rușii înapoi, cu cimitire cu tot. Pe Zelenski nici ce-a mai rămas din ucraineni nu-l mai vrea. Mai are succes doar în filmele sponsorizate de Davos. Vânare de fum, nu de vânt.

Capulet s-a duelat cu Montague în Parlamentul European. Dădacei Ursula nu-i convine povestea de dragoste dintre Victor și Europa. Măcar acum să-i deranjeze pe europeni ipocrizia de la Bruxelles! Cu faptele la vedere.

Vă mai aduceți aminte de postările alarmiste de pe rețelele sociale, cu fotografii înspăimântătoare în care barbarii lui ISIS distrugeau vestigii istorice? Bombardamentele civilizaților nu vă deranjează? Cine a distrus mai multe temple și cetăți, arabul cu pușcă sau natoistul cu bombardeaua gnostică și neavenită?

Și pentru că tot ce merită să știm a fost trecut în Biblie, mă întorc la patimile lui Isus, care între timp și-a dat seama că ei știu ce fac, iar ceilalți preferă să se facă că nu știu că au făcut deja. Ar fi bine să vă treziți înainte de a rămâne doar la mâna tarabelor și a barabelor.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *