Liderii europeni au căzut de acord ca Ursula von der Leyen să primească un nou mandat de preşedintă a Comisiei Europene

Anul Ciolacului?

Dacă am trăi în China, spre care  eu privesc cu neascunsă nădejde, 2024, pe stil românesc, cu alegeri peste alegeri, ar fi  Anul Ciolacului! Păi, buzoianul, fără să fi câștigat  personal vreo bătălie  electorală, este, astăzi, după sufragiul din iunie, cel mai puternic  lider de pe scena politică dâmbovițeană. Căci partidul său a câștigat 24 de consilii  județene și încă două în parteneriat cu liberalii, bașca majoritatea primăriilor de sector din Capitală, o izbândă incontestabilă și irepetabilă curând! În plus, a scăpat și de câțiva „oameni grei” dinlăuntrul  formațiunii pe care o conduce cu zâmbetu-i înșelător, între care Vasile Dâncu (plecat  la Bruxelles) și Gabriela Firea, care și-a făcut harakiri, de bunăvoie și nesilită de nimeni,  deși avea și alternativa elegantă de a nu mușca din mărul otrăvit al Primăriei Generale. Apoi, Paul Stănescu  e deja amintire, semn transmis chiar de către slătinenii lui, iar închipuitul Alfred Robert Simonis și-a cam pus în cui pofta de mărire… Vasăzică,  dacă chinezii au Anul Șobolanului sau al Dragonului, noi am pășit adânc în Anul Ciolacului, însă cel mai  dificil este să-ți gestionezi succesul ! O știm de la predecesorii lui, toți lichidați prin lupte de culise kiseleffiene ori prin mârșăviile „statului paralel”! Din fericire, deocamdată, „câmpul tactic” pare să fi devenit doar  o amintire (sinistră, ce-i drept!)  a vremurilor  în care  generalul Coldea o cordea public pe ușuratica Justiție!

Până una-alta,  Marcel Ciolacu și-a încordat mușchii și a transmis un mesaj clar: la  asemenea  scor electoral, PSD trebuie să aibă musai un candidat propriu la prezidențialele  din toamnă! Chiar și Geoană?  De ce nu,  în politică, niciodată să nu spui niciodată! Cu toate că varianta  cu Nicolae Ciucă  la Cotroceni ar fi cea mai  convenabilă pentru actualul și viitorul premier Ciolacu… Că nu s-o gândi la Maia Sandu, cum se zvonește pe la unele colțuri?!

Oricum, o vară lungă și fierbinte,  în dârdora căreia vom afla și misterul urmașului inutilului Iohannis. Și nu cumva să uităm că n-aduce anul ce-aduce ceasul! Ceasul american, desigur, decis ca nicicând să dea ora exactă pretutindeni pe glob!

 

 

 

 

 

 

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Anul Ciolacului?”

  • Nu e anul sobolanului sau al dragonului,e anul tradatorilor de neam si tara!

  • Astia submineaza de 30 de ani economia tarii, siguranta alimentara si apararea tarii,pe Ceausescu l-au executat ca a facut din Romania o tara independenta,astia dau miliardele de dolari cu nonsalanta ,din pix, altora,nu se tem ca odata nu vor ajunge zidurile si plutoanele,la cati sunt? Se pare ca nu,doar sunt tinuti in brate de americani din 90 incoace,dar poate va veni si vremea aceea…Dulce ca mierea e glontul patriei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *