România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi portofoliul Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie

Adevărata Reformă nu înseamnă doar reducerea cheltuielilor

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Adevărata Reformă nu înseamnă doar reducerea cheltuielilor”

  • Exista o cecitate (orbire intelectuala selectiva) inspaimintatoare a intelectualilor si jurnalistilor romani in privinta statului.

    Acesta nu trebuie doar ‘reformat’, sau ‘optimizat’, ci dat inapoi, functii vitale (sanatate, educatie, asigurari) trebuiesc inapoiate oamenilor, familiilor, comunitatilor locale, asocierilor voluntare ale indivizilor.

    De 150 de ani statul a acaparat functii sociale si individuale critice, sugind_viata_ din oameni si societate. De aceea familia a fost distrusa, simtamintele comunitare anulate, responsabilitatea individuala subminata.

    Nu exista ‘stat european modern, etc’ cum vrea dl . Cristoiu. Falimentul modelului etatic occidental este in plina vedere, numai sa nu vrei sa il vezi. Statele europene traiesc din _datorie_, adica in dauna viitorului, s-au intors impotriva cetatenilor lor, se afla intr-o deriva totalitara incontestabila din 2020 incoace (covid, decarbonizarte, zelenskizare). Aceasta nu doar din motive ideologice, cit mai mult pentru a masca _esuarea statului european_.
    Romania este ‘stat esuat’ doar in masura in care se copiaza decerebrat (voila, ‘formele fara fond’ maiorescience) _formulele esecului_.

    _Statul ‘modern’ ajuns o amenintare existentiala_.

    Ideea care rezuma pozitia intelectualist-etatista este ‘hai sa ne facem un stat care sa aiba grija de toate, si de noi, pina la moarte’. Ideea asta este gresita in atitea feluri, de la cel existentialist filozofic, pina la cel cognitiv (si asta e de fapt prostocratia reala) incit doar suspiciunea de malitie poate da seama de ea.
    Ea trebuie pusa in termenii acestia frusti, comici, pentru ca doar parodia poate eventual disloca solzii de pe privire si aburii de pe creier…

    Pentru cei interesati, vezi Telegram, anon.to/ekCj3y, precum si un studiu de caz Andrei Marga, exponentul intelectualismului etatist, in Telegraf, anon.to/Qs0mM0. Voi mai avea lucruri de spus pe subiect, asa ca, pentru cei curiosi, abonarea e binevenita.

    [N.B. A doua repostare, prima trimisa in spam. CC Telegram, anon.to/FVYRei]

  • adevărata Reforma, adica Revoluția, nici măcar nu se intersectează cu cheltuielile, cu atât mai puțin cu reducerea lor.

    • reforma cu r mare, adică Revoluția, e o nonactiune.
      ea …se da ba pe valul Marii Revoluții, ba pe valul Insularizarii, fiind o ‘ facere de Pace’, ea practic disponibilizează terenuri de ‘joaca’ pe măsura Vremurilor, ..nu ea e cea care joaca

      • @Online
        Gata,s-a terminat reforma si reforma structurala si reformarea reformei,ramane „betia de cuvinte” si vorba unui Prieten „vorba sa fie ca treaba se face”…
        „PSD cere șefei Comisiei Europene să scoată din calculul deficitului bugetar cheltuielile pentru sprijinirea Ucrainei și a Rep. Moldova”
        https://adevarul.ro/politica/psd-cere-sefei-comisiei-europene-sa-scoata-din-2291729.html
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

      • @Online
        Daca citesti astea 2 stiri,datoria a crescut oficial la mai mult de 60% din pib…
        Urmeaza programele „Am o foame in mine de nu stiu unde o sa dorm la noapte”…”ultima casa-cine are groapa” si „rabla-rablamente de oameni”
        https://www.mediafax.ro/economic/bnr-in-primele-sase-luni-datoria-externa-totala-a-crescut-cu-14-672-milioane-euro-22081165
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

        • În perioada ianuarie – iunie 2023 contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 9.826 milioane euro, comparativ cu 11.997 milioane euro în perioada ianuarie – iunie 2022.
          În structura acestuia, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mic cu 1.447 milioane euro, balanţa serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 1.696 milioane euro…

          Barim unul din deficite sa se redreseze

          • însă dacă i pui bete n roate, din start, de 2,5% din pib …e greu la vale cu boii ciuti

          • @Online
            L-au adus pe valcov azi,arafat se lupta acum cu valurile,cu clima,cu orice numa banu sa iasa…ideea e alta…in Decembrie 2018 valcov a spun un Mare Adevar…Romania e in faliment de 5 ani…
            Publicat: 20/12/2018, 09:31
            „Creditarea este oricum blocată în România. Astăzi, luăm 100 de lei prin depozite de la populația din România și întoarcem doar 75 de lei pentru dezvoltarea companiilor și dezvoltarea personală a oamenilor. Acesta este primul blocaj. Al doilea blocaj este măsura aplicată din ianuarie de BNR, care a considerat că este bine să scadă gradul de îndatorare de la 60% la 40%, practic au îngrădit”, a explicat Vâlcov.
            https://www.gandul.ro/financiar/valcov-creditarea-este-oricum-blocata-in-romania-bancile-nu-vor-pleca-nu-o-sa-vedeti-niciodata-un-caine-plecand-de-la-macelarie-17792180
            Ca sa iti dai seama cat de mare va fi FOAMEA…ei functioneaza pe un concept economic american preluat de un profesoras din ase de acum vreo 7 ani-economistul lui daddy dragnea,doar ca modelul a functionat doar pentru cei de la stat care vor cadea „din pod”…eu stau la parter Online…cobor 2 trepte pana la sol…altii vor pica din „zgaraie nori de chirpici”…
            „Din punct de vedere economic, demersul de aplicare a strategiei Wage-Led-Growth (creștere economică bazată pe creșterea salariilor n.r.) în România este foarte greu de înțeles pentru cei care nu au adoptat cadrul conceptual al teoriei, susține Cezar Boțel, consilier al guvernatorului BNR, într-o lucrare în care a analizat teoria în detaliu și pe care o puteți citi și vedea calculele făcute. Lucrarea, publicată pe site-ul BNR, face referire, chiar din primele pagini, la promotorul acestei teorii în România: profesorul ASE – Cristian Socol.” Vineri, 04 Octombrie 2019
            https: //economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-23406092-guvernul-aplicat-teorie-economica-gresita-wage-led-growth-cezar-botel-evaluat-strategia-literatura-ofera-argumente-teoretice-empirice-suficient-convingatoare-pentruabandonarea-acestei-teorii.htm
            Seara Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • atunci cînd vorbești despre creștere, despre dezvoltare, eventual despre dezvoltare de tip fibonacci, pornești de la cele două Pluraluri disponibile: Acumularea, Dăruirea.

            in timp ce Acumularea tre sa fie setata …manual pentru a se manifesta in stil fibonacci, Dăruirea funcționează din start pe acest principiu, prin urmare îmbrățișând Natura poți obține o creștere fibonacci fara sa intervi in proces, doar susținând procese care au că esența acest Plural.
            prin urmare pentru a maximiza creșterea asta trebsa inunzi toate spațiile disponibile cu acest proces, abia ulterior putindubte îndrepta spre setări care vizează celălalt Plural, Acumularea.
            ( invers, pentru a putea obține o creștere de tip fibonacci, maximala ( singura acceptată spre perpetuare în Univers ) ar trebui să scoți de pe piata toate procesele aferente Pluralului Dăruirii, inundind plenar spațiile ( nu doar cele disponibile acestui Plural ) cu Pluralul care e Acumularea, abia așa acest Plural putind speră că …la infinit să poată demonstra o dezvoltare maximala, fibonacci, deci sa și poată perpetua mișcarea …fara că Iarna sa vina peste el )

          • o creștere economică bazată pe creșterea salariilor …care să și poată fi perpetuată e posibilă exclusiv prin corelarea Matematica între producție și consum, astfel încât producția sa urmeze o dezvoltare fibonacci, iar consumul ( care devine obligatoriu ) sa descarce plenar producția fix Intr un ciclu fibonacci, nu mai mult …nu mai puțin de atât.
            însă și în acest caz se lucrează cu Întregul, caz în care, daca vorbim despre UE, atunci vorbim despre o manifestare unitară a sistemelor sociale.
            xita vreme Ro nu funcționează că un sistem închis creșterea economică bazată pe creșterea salariilor e inaplicabilă.
            ( cea mai potenta creștere a salariilor va fi adusă de venitul minim garantat, care in fapt garantează manifestarea unei dezvoltări de tip fibonacci, abia indirect de ea beneficiind și titularii veniturilor )

            suntem în pragul nașterii unor noi- nouțe sisteme sociale, …teoriile de pina acum sint pe ducă, …vor crapa rind pe rind, pas cu pas

  • Bună dimineața! Nu sunt știri politice întrucât politicienii practică politica minivacanțelor lungi și dese = cheia marilor succese. De prin 1990 sunt în vacanță bine plătită dragii de ei? timp în care țara se duce de râpă. Toată lumea vorbește de deficit dar dacă bugetul este incorect făcut?
    S-au adăugat cheltuieli cu ajutorarea altora? Au crescut cheltuielile militare mai mult decât trebuia?
    Aseară în loc să văd spectacolul naturii Zboară cocorii am văzut filmul zilelor noastre Zboară dronele de supraveghere… Ferească Dumnezeu de mai rău.

  • DEFICITUL LA 6 LUNI ESTE 2,4 %. SE PRESUPUNE CA PE URM 6 LUNI VA FI LA FEL…. DE UNDE SI PANA UNDE DEFICIT BUGETAR DE…6 % CUM SE VORBESTE….?

    CUM AR PUTEA FACE REDUCERI…CAND ANUL VIITOR SUNT… ALEGERI ?

    SA FIM SERIOSI….

    TOTUL E…GARGARA…SA VADA LUMEA CUM EL A…VRUT…DAR SAU OPUS LIBERALII….BIROCRATII…ETC…

    EL A VRUT…SARACU… DAR…

  • se pleacă de la faptul că Vremea e a Marii Revoluții, care asigura translația de la o civilizație bazat pe dinamici naturale la una fundamentată pe ecuații de mișcare artificiale.

    se mai pleacă de la faptul că tocmai a inceput Marele Reflux.
    – și, eventual, se mai pleacă de la faptul că între Natura și Artificializare ar fi de bun -simt sa se manifeste un echilibru ( pe care doar Pacea îl poate susține. sa faci Pace între Natura și Artificializare e nivelul suprem in ‘a face Pace’ )

    prin urmare modernizarea incepe de la Insularizarea Ro. și de la ‘ manifestarea prin superpozitii'( caz în care fiecărui taler propriu Artificializarii ii corespunde unul pe măsură, propriu Naturii.

    după care apare nevoia de descentralizare, astfel încât fiecare insula definită sa se poată mișca independent.

    prin urmare Ro nu mai poate fi condusă de la centru, ci doar echilibrata de la centru, care centru devine reazemul tuturor dbalabtelor care se manifesta.
    Insularizarea naște nevoia Conducătorului care ‘ face Pace’, devenind referința a dinamicilor

    deci practic …brusc, conducerea trece de la Centru la nivelul fiecărei insule, care ajunge sa se manifeste chiar și în cazul unui sat.

    satul devine ..noul stat, pe vremea Insularizarii, tot așa cu Mega polisurile devin tot noul stat, pentru că Noul Stat se manifesta, cum ziceam, prin superpozitii’.

    in mod indirect se rezolva siproblemele actuale ale statului …care se afla oricum pe moarte( de aici se și naște nevoia de înnoire plenara, de modernizare, de revoluție, …că dacă actualul stat espe moarte ( Marea Revoluție ne spune asta ), …daia.

    Însă pentru a purcede la rinduirea unui nou nouț stat, care să poată naviga pe Noile Vremuri, proprii Artificializarii, e necesar că cei care fac asta să priceapă, barim in mare, care e treabă cu
    Marea Revoluție,
    Artificializarea,
    Insularizarea,
    lucratul cu Superpozitii’,
    Pacea

    având în vedere că nu prea exista unii care să priceapă barim atât, Ro nu prea are cum sa se modernizeze având că referința Vremurile.
    însă …culmea!, potențial are.
    deci are potențial, însă ..unde or fi, nenica, aia capabili sa l transpuna in realitate, pentru că ei sigur exista( că Universul e Eficient, disponibilizează un potențial punind pe celălalt taler și putință de a fi descătușat( ce i drept face asta in mod natural, inserind proceduri unice in oameni rinduiti pe trubadtfel de vremuri …inca dinainte că ei sa se nască.
    ..deci un mister tot e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *