Nicolae Ciucă: Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici. Rămânem în Executiv ca să împiedicăm escaladarea abuzurilor

Marcel, un câine cu ciocolată Dubai în coadă

Câinii au fost odată lupi, dar odată cu strigarea la catalog a democrației mulți au devenit maidanezi. Câinii nu mai umblă cu covrigi în coadă, unii, însă, ar vrea să credem că în loc de cozi au stixuri. Marcel s-a lepădat de covrig pentru ciocolata Dubai. Vorbește încă despre covrigi, dar dincolo de ironie poți sesiza umorul de tip Ponta și Adrian Năstase. Feseniștii, strămoșii pesediștilor din cretacicul început în 1989 au vândut tot ce au putut și s-au înnobilat, investind în propriile persoane, din visteriile pe atunci pline ale țării. La fel au făcut și cederiștii și toți cei care au urmat la guvernare, doar că visteriile s-au tot subțiat la monetar. Azi fac iar paradă, de parcă noi am fi uitat cât de corupți sunt și cu cât și cum s-au cadorisit. Peneliștii par jumuliți de strategie, dar tot își mai suflă în puf.

Pentru jurnaliști, politicienii au transformat campaniile electorale în luna cadourilor. Black market. Neagră pentru că e un instrument de corupție, iar jurnaliștii de-abia au așteptat. E de ajuns să compar arțăgoșenia și superioritatea în atitudinea lor față de Șoșoacă cu lingușeala față de un Ciucă sau un Ciolacu. Adevărul îi lasă însă fără pantofi pe jurnaliștii care visează să trăiască pe picior mare și le cam scoate șireturile pe nas.

După revoluție, sub pretextul unui protectorat vulpesc, de speță imperialistă, occidentalii au aruncat în Europa de est toată mizeria care le stătea pe piept, în speranța că Judecata de Apoi îi va prinde cu buricele degetelor curate. Au aruncat mizerii și în China, doar că poporul chinez a făcut din rahat bici. E drept că nu toate produsele chinezești sunt de cea mai bună calitate, dar cei săraci produc și ei pentru alți săraci, muncesc adică, ca să se scoată din foame. Până la urmă, munca fizică și cea intelectuală ne diferențiază de animale. Lenevia din ultima vreme a făcut până și confuzia de rușine.

Aud ziariști vorbind despre logică, mai ales în relația cu CCR, care avea la dispoziție trei reguli după care să evalueze o candidatură. Validarea candidaturii la președinție nu se face prin bârfă și nici prin recomandări politice. Despre logică putem vorbi doar raportându-ne la adevăr, nu la degete în nas.

Și uite-așa, șmecheria a lăsat românii la mâna a trei candidaturi, cele ale lui Marceluș, Nicușor și Mirciulică. Georgică e joker-ul cu aracet al serviciilor. Pentru că Ceaușescu m-a prevenit de amestecul forțelor imperialiste în politica României, încă de pe vremea când metalurgia avea și o latură mai delicată, producând insigne de pionier, de ce nu m-aș amesteca și eu în învârtelile și concediile planetelor și nu mi-aș căuta validarea în datul cu presuspusul?

Mă gândisem să dau în bobi, pentru că de la femei tot filosofii de tigaie se așteaptă. Bobii, însă, au declinat, simțindu-se depresați, discriminați, întărâtați de psihologie să se zborșească și la mojar și la pistil, și la morar și la râșniță.

Păstrându-mi dreptul la logică, am zis să dau în persiflare, după cum s-a făcut școală și cercetare științifică în era doctoratelor din ultimii ani: am închis ochii și când i-am deschis, am scris pe hârtie tot ce mi-a trecut prin minte:

  • Marcel Ciolacu se va retrage din cursă cu două săptămâni înainte de alegeri, invocând motive medicale și de consoartă.
  • Nicolae Ciucă va primi atât de puține voturi încât și votanților din cimitire le va fi rușine.
  • Mircea Geoană se va bate cu el însuși și nu va câștiga nici măcar cu ajutorul voturilor pentru Biden rămase nefolosite de la furtul de alegeri din America din 2020.
  • George Simion nu are față și matematică nici măcar de ospătar. Se va plictisi însă să sufle în iaurtul lui Marcel.

Lecțiile de actorie pe care Ponta i le-a predat lui Ciolacu se vor întoarce împotriva amândurora. Corupția din familia PSD-ului, care îl va doborî și pe Geoană, va fi scoasă la vedere prin documente pe care atât pesediștii cât și partenerii strategici le-au crezut distruse.

Cum ar putea românii să voteze niște oameni care au fost la guvernare și care nu au fost în stare să apere interesele naționale ale României? Care nici măcar nu au farmec sau spontaneitate și recită de ani de zile aceleași platitudini și cretinătăți, fără să fi găsit măcar o soluție în avantajul României? E treaba americanilor dacă nu s-au revoltat când le-a fost impus un ramolit corupt, dar interesul românilor e să nu se lase călcați în picioare cu ajutorul unora precum Kamala, care au fost la guvernare și nu au făcut nimic, dar promit azi ce ar fi putut face ieri.

Aș vrea să închei articolul cu o referire la o poveste foarte veche, adunată de pe drumuri și pusă la păstrare în Biblie, spre aducere aminte și dat de gândit.

Egiptenii ajunseseră la un așa grad de civilizație și de prosperitate încât și azi unii cred că au fost sprijiniți mental de o forță cu mult mai însemnată. Toate realizările lor s-au bazat însă pe exploatarea altora. Evreii erau pe atunci un popor aflat în grea suferință, un simbol al vieții în robie. Dumnezeu le-a oferit libertate, nu ușor, ci cu prețul unor lecții. Pe care evreii nu le-au învățat, ba au ajuns să-și persifleze izbăvitorul. Evreii s-au întors la a sluji pe cei ce s-au opus lui Dumnezeu. Ca și americanii de azi, au creat conflicte folosindu-se de alții. Au adunat averi și în ultimele sute de ani au fost la conducerea financiară a lumii, influențând politicul. Evreii i-au înrobit la rândul lor pe alții, preferând să-și șteargă din memorie faptul că ei au fost dezrobiți cândva tocmai pentru a crea o societate în care nedreptatea să nu mai triumfe.

Cum pot evreii vorbi de antisemitism când ei, manipulând conducerea romană, au schingiuit și osândit la moarte un evreu, pe Isus Hristos? Ei au deținut și mare parte din pârghiile financiare în timpul celui de-al doilea război mondial. Holocaustul a fost folosit de evrei pentru a câștiga putere, în loc să fie lăsat să aducă lumii aminte de ce înseamnă pactul omenirii cu Satana, dezumanizarea. Tot evreii au făcut paradă de toate păcatele lumii pe fâșia de pământ ce le-a fost dată de Dumnezeu pentru a prinde rădăcini și pe care ei o numesc Pământ Sfânt, dar nu se sfiesc să-i omoare pe alții, încălcând în fiecare zi cele zece porunci care le-au fost adresate lor.

Am copilărit printre evrei. Bunicii mei, părinții mei au avut prieteni evrei. Nu cred că a fost evreu în mahalaua Ițcani-ului care să nu-mi dăruit bomboane, ciocolată, funde de pus în păr, care să nu-mi fi citit povești, care să nu mă fi învățat ceva, fie și ce înseamnă respectul pentru alții, sau pur și simplu să nu mă fi mângâiat pe cap sau să-mi fi șters lacrimile când am căzut. Evreii aceia însă au plecat și au lăsat în urma lor o suferință care era și a noastră, a celor care am trăit alături de ei. Acum evreii au ajuns un fel de corporație care are pretenții de la Dumnezeu.

Credeți că pisica care l-a onorat, prin absență, cu prezența pe Schrödinger și-a depus declarația pe vrere la fisc?

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Marcel, un câine cu ciocolată Dubai în coadă”

  • Am ajuns cam tarziu, dar ca sa spun ca ma bucur ca ai revenit nu este niciodata prea tarziu.
    Excelent final.

  • Văd că ai în tine vâna trădătorilor liberali. Cei care l-au vândut pe Cuza, şi câte trădări au mai făcut. Apropo, Domnul Cuza a domnit 7 ani şi a făcut atâtea reforme încât nu ajung două pagini de A¤ să le scriem, domnul Iohannis a domnit 10 ani şi câte pagini credeţi că ne trebuie să-i scriem reformele. Niciuna, că n-a făcut nicio reformă. A fost un liberal trădător de ţară, un excursionist de lux, un puturos şi arogant. El a vrut să facă ceva, să distrugă PSD-ul,ca şi dumneavoastră, dar n-a reuşit. PSD-ul l-a salvat pe el, ca şi pe acest blestemat de PNL, cel mai abject partid. Oamenii au dus-o greu doar pe vremea conducerii liberale, cum a fost cea a lui Orban şi Câţu. Trădătorii lui Cuza aşa vor pieri.

  • Ma bucur că ai revenit!”online” unde a dispărut ?!

  • „Am copilărit printre evrei. Bunicii mei, părinții mei au avut prieteni evrei. Nu cred că a fost evreu în mahalaua Ițcani-ului care să nu-mi dăruit bomboane, ciocolată, funde de pus în păr, care să nu-mi fi citit povești, care să nu mă fi învățat ceva, fie și ce înseamnă respectul pentru alții, sau pur și simplu să nu mă fi mângâiat pe cap sau să-mi fi șters lacrimile când am căzut. Evreii aceia însă au plecat și au lăsat în urma lor o suferință care era și a noastră, a celor care am trăit alături de ei.”
    Imi dau seama ca sunteti tanara daca ati prins o astfel de societate .

  • Bine ați revenit! am crezut că ați dispărut din peisaj!

  • liliana ,iti mulțumesc ca te-ai întors la lucru …
    am crezut ca te-am pierdut ..
    sunt putini cei pe care ii caut sa-i citesc .tu ești printre ei….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *