România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi portofoliul Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie

Maximus. Ursula, colega mea…

Dragă Ursula,

Nu ne cunoaștem, dar îndrăznesc să-ți spun pe nume deoarece suntem colegi…amândoi am absolvit aceeași facultate, Facultatea de Medicină; mai mult încă, amândoi am terminat facultatea în 1987, eu la București și tu la Hanovra.

Tu ai ales ca specialitate obstetrica, ai ales deci să aduci pe lume copii, iar eu am ales ca specialitate ortopedia, adică am ales să-i ajut pe acești copii ajunși la o vârsta la care „au dat în mintea copiilor” să meargă din nou, prin înlocuirea chirurgicală a articulațiilor șoldului sau genunchiului îmbătrânite, cu endoproteze ultraperformante gratuite, prin grija nemijlocită a Statului Român.

Există deci o oarecare legătură între specialitățile noastre, legătura dintre copii și „mintea copiiilor”.

Dragă Ursula, în numele colegialității noastre, aș avea și eu o rugăminte: Ursula, te rog, nu amenda statul maghiar cu suma de 200 de milioane de euro, la care se adaugă penalizări de un milion de euro pe zi de întârziere, doar pentru că se opune dorinței tale de a primi în casa lui, în sânul națiunii maghiare pe care o reprezintă niște imigranți ilegali străini de țară, de limbă, de cultură, de tradiții, de religie, de obiceiuri, străini de absolut tot ce ține de civilizația imperială maghiară.

Cu acești 200 de milioane de euro statul maghiar poate construi spitale, poate cumpăra lapte și hrană pentru copiii maghiari, poate cumpăra medicamente pentru bătrâni, poate educa elevii maghiari.

E adevărat că acești bani nu reprezintă nimic pentru tine, dar nu uita că pentru poporul maghiar ei sunt foarte importanți. Încearcă,  numai, dragă Ursula, să iei niște bani cu împrumut de la cineva…numai atunci vei realiza adevărata valoare a banilor.

Nu pedepsi, te rog, mândra națiunea maghiară pentru că își ascultă instinctul de conservare și se apără de străini, de practici străine, de atacurile teroriste sângeroase pe care le aduc acești imigranți, de morții și răniții pe care acești străini le fac în rândul populației autohtone, de murdăria, de bolile și multe alte nenorociri pe care le aduc cu ei în mod inevitabil..

Naţiunea se defineşte ca o mare solidaritate, este solidaritatea supremă. Nimic nu-i stă deasupra, nimic nu e de egală importanţă, totul îi e subordonat.

Nicolae Bălcescu spunea că „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea. Pierdută, Libertatea se recapătă; dar Naţiunea odată distrusă, este definitiv dispărută”.

Națiunea maghiară este o națiune măreață, cu un trecut imperial; dar este o națiune mică și „unei națiuni mici i se poate contesta în orice moment existența; o națiune mică poate să dispară, și ea e conștientă de asta.” Milan Kundera

De aceea, o națiune trebuie să-și evidențieze identitatea națională, trecutul istoric și cultural sau originile etnice.

Dragă Ursula, cred că știi că cel mai bun mod de a vedea dacă poți să ai încredere, este să ai încredere. E. Hemingway.

Așa că, dragă Ursula, pentru ca tu să vezi dacă poți să ai încredere în acești imigranți, trebuie să le acorzi încrederea ta și să-i primești în casa ta, în sânul familiei tale, pentru o perioadă de 1-2 ani;  africani sau asiatici, nu contează, atâta timp cât printre ei sunt și bărbați tineri, cu pregătire paramilitară – să-i aduci în sânul familiei tale frumoase și numeroase și împreună cu soțul tău, distinsul profesor de medicină Heiko von der Leyen și cei șapte copii pe care-i aveți împreună, născuți între 1987 și 1999, să vă bucurați de ei.

Și abia după aceea, dragă Ursula, dacă ești mulțumită și împlinită de timpul petrecut cu familia ta proprie, în sânul căreia i-ai primit cu brațele deschise pe imigranții africani și asiatici, de abia atunci o să ai credibilitatea necesară pentru a veni în fața națiunilor europene și să le spui:

Dragi Europeni, milioanele și milioanele de imigranții africani și asiatici care bat cu putere la porțile voastre pot și trebuie primiți în casa voastră, în sânul marii voastre familii naționale, pentru că merită, pentru că nu vă fac absolut niciun rău, pentru că sunt buni!

Pentru că mie, Ursula von Der Leyen mi-a plăcut foarte mult de ei!

Abia atunci, dragă Ursula, poți să amendezi națiunea maghiară cu suma 200 de milioane de euro, la care se adaugă penalizări de un milion de euro pe zi de întârziere, de-abia atunci, dragă Ursula, poți să forțezi Ungaria să accepte migranții ilegali!

Ursula, colega mea…

Acta est Fabula, Plaudite!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *