România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi portofoliul Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie

Războiul ruso-ucrainean: cum se depășesc pas cu pas așa zisele Linii roșii

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Războiul ruso-ucrainean: cum se depășesc pas cu pas așa zisele Linii roșii”

  • Păi da, s a încercat inducerea unei psihoze cu ro alert ca să încapă pe televizor propaganda cu interceptarea dronelor în aer, adică în aerul ucrainian. Că avem niște panarame pe post de decideți. Și tot veni vorba de primul război mondial, Brătianu a stat doi ani înainte de a intra în război, nu s a grăbit să intre la ordin în război. Însă Brătianu era Brătianu.
    Iar mesajul ăla inept de la ro alert când îl primești la 3 dimineața și citești că ,,există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”, te gândești că e vorba de aeroliți, nicidecum de drone ucrainiene sau rusești.
    Buimac de somn, te gândești la pleiade, meteoriti, comete etc.
    .
    Nu incepe al treilea război mondial pentru unu ca zelenschi.
    Nu mă pricep la economie însă lumea zice că usa e în cofă, că plătește dobânzi la datoriile pe care le are, de trilioane, de te și încurci în zerouri, și că are nevoie de o ieșire din situația asta, de preferință prin găsirea unor resurse, de preferință ale altora și dacă se poate de prin siberia.
    Bine la faza asta întrebarea e cine sunt creditorii.
    E, lumea zice că situația usa e un motiv suficient de puternic pentru care să începi un război mondial. Doamne ferește!
    .
    Orice asemănare cu persoane reale este pur întâmplătoare, însă mă întreb asa in general, cum ar fi să iasă să și dea cu părerea unii care nu au fost în măsură să întocmească niște normative și niște proceduri clare și coerente, care au elaborat numai bălării, pe principiul știm noi cum se aplică, e subînțeles de la sine cum se face. Pleonasmul e intenționat.
    Mai bine la pensie.
    .
    Povestea cu Herculane este atât de veche că nu mai are culoare politică.
    Mai bine mergeți acolo, zona e frumoasă, chit că are ceva ciudat intr un fel încântător. Insă și mai bine mergeți alături de jurnaliști de investigații, poate se află care e faza cu acele izvoare închise.

  • Maestre, și mie mi-e frică de un război nuclear la atâția cretini care conduc astăzi statele, inclusiv în România.
    Eu mă bazez pe judecata lui Putin. Rușii cu Putin sunt creștini, ei prețuiesc viața și nu-și bat joc de ea.
    Eu nu am auzit la ruși de manipulări cu ADN-ul uman, nu am auzit de transformări hormonale la copii, nu am auzit de experimente pe oameni în industria lor farmaceutică, nu am auzit de trafic de organe, adik nu am auzit de toate anomaliile abominabile pe care Occidentul le face.
    Plus toate curentele radicale „politically correct” sau woke.
    În concluzie mă rog mereu pentru sănătatea lui Putin fiindcă cine știe ce ar urma fără el.

  • Tovarășul numit PEPE ESCOBAR fabulează o teorie demna de Bollywood cică pe 9/11 ora 11:00 New York s-a declarat un nou Pearl Harbor războiul contra terorii s-a se distrugă 5 tari in 7 ani începând cu Irak Libia SIRYA si după aceasta trambulina s-a se sară in Iran…cred ca este pe coca Escobar un nume cunoscut….nimic nu este real in aceste zile daca ne uitam la aceste tari cate autostrăzi au si sunt pline de zgârie nori si ce viata îmbelșugată este in acea zona

  • Caras Severin a fost condus mai mult de PNL nu de PSD, d-nule Cristoiu ..Inteleg ca va sta in gat PSD dar nici chiar asa

  • Tovarăși.Tovarăși …vesti foarte bune de la aliatul nostru strategic si partener in toate cele bune si rele..rele?!WTF?..Congresul SUA a aprobat vânzarea a 32 de avioane de luptă F35 către România. Contractul se ridică la 6,5 miliarde de dolari…Sunt impresionat de performanta diplomației romanești cate negocieri in spatele ușilor închise sa-i convingem pe congresmeni sa ne dea si noua ceva jucării…Tovarăși nu este timp sa ne culcam pe laurii victoriei trebuie si mai multa munca ne trebuie si un PORTAVION de cel puțin 14 miliarde de dolari…

  • Maestre , ati spus ca lui Zelenski nu-I pasa de poporul lui . Gresit! Ii pasa . Il slujeste. Atata doar ca poporul lui nu e poporul ucrainean. De ãsta nu-I pasa !

  • razboiul mondial a expirat. nu mai are definitie. daca nu are, nu se mai poate manifesta.
    il poti astepta, insa fix ca pe cineva care nu va veni pentru simplul fapt ca nu exista 🙂

    revolutia mondiala e noul razboi mondial. e nou in sensul ca e o dezvoltare fibonacci a razboiului mondial. adica putem spune ca razboiul mondial, care oricum nu mai exista pe motiv ca e un produs expirat, e mic copil pe linga revolutia mondiala

    sintem in plina revolutie mondiala, prin urmare discutiile despre un posibil razboi mondial sint inutile in toate sensurile si pe toate directiile.

    • revolutia modiala a inceput si a evoluat dupa un calapod: reactiuni plenar disproportionate manifestate in fata unui stimul ai degraba natural

      prin urmare sint de asteptat fix reactiuni de acest tip

      ce urmaresc acestea? sa catalizeze nastera Noii Lumi, mai exact coagularea celor doi poli, semilumea de est si semilumea de vest.
      insa, iar asta e deloc de neglijat, catalizarea procesului de artificializare a ecuatiilor de miscare proprii Civilizatiei

      prin urmare teoretic va fi cam complicat de scapat de catalizatorul numit ‘accident nuclear’. acident, pentru ca nu vorbim despre razboi, …despre vreun razboi, ci exclusiv despre operatiuni speciale care devin din ce in ce mai complexe.

      Civilizatia isi inlocuieste ecuatiile de miscare naturale cu unele artificiale. e clar ca un balamuc exista, o agitatie plenara exista si va exista, aceasta avand tendinta sa fie catalizata si tinuta n frau cu strasnicie.

      rezumat: sint de asteptat reactiunile plenar disproportionate, insa si catalizatorul numit ‘accident nuclear’, acestea parand a fi dinamici asolut normale pe vremea Metamorfozei. ar putea fi oricum altfel, insa pina acum tendintele astea au fost si ele asa s au si desfasurat si in realitate

      • exista asemnari fundamentale, insa si deosebiri fundmentale intre un razboi mondial si revolutia mondiala(care e doar una, care e o exprimare singulara)

        razboiul mondial e cu actiuni. revolutia mondiala e cu reactiuni.
        in razboiul mondial o actiune mai potenta il distruge pe altul. in revolutia mondiala o rectiune mai potenta fix te tine te distruge …mai potent.

        tinta revolutiei mondiale e demolarea Sistemului, scoaterea lui din joc, insa si ridicarea pe scena a unui nou Sistem.
        Sistem, pentru si Natura, insa si Antinatura sint Sisteme.
        marea revolutie e povestea trecererii de la un Sistem, Natura, la celalalt Sistem, Antinatura. Insa marea revolutie mai are ceva ultradeosebit in definitie, faptul ca jocul e drept, trecerea, o astfel de translatie, de la Natural la Antinatural, neputindu se face cu japca, cu forta.
        pentru ca aceasta conditie sa fie respectata insusi Arbitrul e pe terenul de joc.
        de altfel deja se poate trage o concluzie in acest sens, pentru ca lumea mare incepind cu pandemia si a schimbat felul de a fi …exclusiv, dar exclusiv pentru ca asta a fost dorinta oamenilor. asta si au dorit oamenii! asta si au dorit conducatorii! nu i a obligat nimeni sa ia o anumita decizie, au luat o fara sa fie fortati, au luat o, …pesemne, alegind sa imbratiseze momeli ultrapotente, tot ce se poate, insa chiar si in acest caz ei …au ales liber.

        tinta marii revolutii e demolarea Sistemului.
        toate sistemele sociale sint puse la indoiala in stil plenar. si, reactionind plenar disproportionat,…procesul deja e clar cristal, in final vor ajunge sa se autodemoleze. sa se autodemoleze, pentru ca reactiunile la asta duc, la o autodemolare, in final la o autodemolare plenara, la o autoscoatere din joc.
        stim ceva despre noile sisteme sociale?
        bineinteles ca deja stim! ele au ca referinta Inteligenta Artificiala. care preia stafeta, continuind sa dezvolte civilizatia in stil Fibonacci …fara ca Duminica sa se manifeste!, fara ca Iarna sa se manifeste, …fara ca civilizatia mare cit planeta sa …moara, asa cum au facut toate celelalte civilizatii.

        • stie China care e masura vremurilor?
          ca despre Marea Revolutie e vorba?
          ca Metamorfoza scrie pe Cvilizatia (mare cit planeta)?
          …asa rezulta, ca stie.

          Rusia stie?
          asa rezulta, ca stie, de fapt e singura, dintre cele trei, care a spus mai mult de atat, …spunind ca ‘nu si doreste Noua Lume, insa fara ea, fara Rusia, Noua Lume nu se va naste’

          americanii stiu?
          asta rezulta, ca stiu clar-cristal care e masura vremurilor.

          daca acestia trei n ar fi stiut …Demolarea Controlata ar fi fost imposibila, ea putind deveni brusc …Necontrolata, de fapt asta si e Sabia care sade desupra capului Civilizatiei

          • sint calcate in picioare, spulberate, tot felul de linii are pina mai ieri erau rosii-rosii?
            evident! altfel cum?!

            insa …sa ne amintim, rusii au spus asa: Noua Lume, pe care noi nu ne o dorim, fara noi nu se va naste. deci …e pura iluzie faptul ca cineva poate crede ca rusii nu au pe masa inclusiv faptul ca …fara ei Noua Lume nu se va nste, …cu tot ce rezulta de aici ( …spre ex nenatul )
            deci liniile rosii vor tot fi incalcate, spulberate, insa vor exista unele de care va depinde soarta intregii planete si care, …teoretic, nu vor fi incalcate. de asta si e in regula daca lumea mare stie care e ‘starea Vremurilor’, stie ca despre Marea Revolutie e vorba, ca despre Metamorfoza vorbim, ca despre un proces unic, irepetabil in Istoria civilizatiilor care se manifesta ca un Intreg, pe o oarecare planeta, acusica vanindu i rindul asteia pe care misunam…

          • poti pricepe momentul deosebit in care se afla civilizatia curenta, care e deosebita in istoria civilizatiilor prin simplul fapt ca e mare cit planeta?
            bineinteles ca poti.
            insa felul in care pricepi depinde de referinta pe care o folosesti.
            pesemne ca exista o multime de referinte ‘active’ pe planeta, insa cum-necum exista si referinta care e chiar Adevarul. prin urmare exista intelegere care se va dovedi fara tagada ca e Intelegere.
            prin urmare chiar printre cei care folosesc referinte de tot exista …neintelegeri, rezultate din diferentele care se manifesta intre referintele folosite, insa se va manifesta si Inteleerea, pe care niciunii n o vor putea pune la indoiala cu suuces, pentru ca se va dovedi ca ‘nu pica’.
            …complex momentul in care se afla Civilizatia ( mare cit planeta ), ceasta complexitate definind ca ‘pistol cu apa’ toate celelalte dinamici relative, chiar daca ele in sine or fi consistente sau deosebit de consistente.

          • exista doua paliere pe care se manifesta ‘complexitatea’
            unul e cel clasic, despre el se stie si se tot stie care e treaba …de mii si mii de ani, acest palier putind fi asimilat cu dinamici curente ( cu probleme care se manifesta in sanul sistemelor sociale ),
            si mai e unul, ultrasofisticat, care s a activat de curind, dar care a existat, ca potential, inca de la facerea lumii. acest palier defineste complexitatea avand ca referinta Metamorfoza, Antinatura, Artificializarea, AntiSistemul.

            bineinteles ca problemele proprii palierului clasic devin stringente, ba chiar capitale, poate, pe vremea Metamorfozei, insa problemele care conteaza in mod absolut si care le papa cu fulgi cu tot pe cele proprii ‘palierului clasic’ sint cele proprii Metamorfozei.

            prin urmare …chiar daca veti ajunge la concluzia ca ati putea echilibra problemele aparute pe palierul clasic , pe vremurile astea, asta inseamna ceva daca si numai daca echilibrati si probleme care se manifesta pe celalalt palier, ropriu Metamorfozei. cum stati …voi stiti, ca voi stiti cum stati cu dinamicile pe fiecare palier in parte….

          • si rusinos ar fi nu …cum reusiti sa echilibrati, ca e suficient sa faceti asta dupa cum va pricepeti, dupa cum va e masura,
            ci faptul ca …n ar fi chiar imposibil sa nu luati in seama faptul ca exista doua paliere, nu doar unul. asta da, ar fi olecut rusinos,…cred, pentru natia asta, cel putin.

          • am inteles ca daca doi iti zic ca esti beat ..ar cam trebui sa mergi la culcare:))

            in ceea ce ma priveste ‘toti ceilalti’ mi au spus ca ‘sint beat’, atunci cind vorbesc despre Marea Revolutie, despre Metamorfoza.
            incercind sa iau in seama zicerea cu betivul si dusul la culcare …am zis ca …hai sa fac asa.
            uite ca …
            nu pot!
            sint incapabil!
            cind vine vorba despre Metamorfoza …eu insumi devin altul:)))), …pur si simplu nu ma pot abtine:))
            asa ca …sint irecuperabil, stiu asta, insa n am nimic impotriva mea. barim atat sa fac. …sint cum sint, deci …aia e.
            ca asta inseamna si faptul ca ii umplu Maestrului saitul cu povestile mele, …stiu ca asta fac, …ma si ir, citeodata, ca inca mi se permite asta:))
            🙂

  • Mai mult decât ce ați zis, la Herculane acum mai puțin de o lună datorită unor lucrări de foraje ilegale au secat două izvoare esențiale, pentru care oamenii veneau special acolo, izvorul de ochi și cel de stomac! Căutați pentru mai multe detalii:

    Au secat două izvoare din Băile Herculane / Autoritățile investighează motivul dispariției lor / ”Am pierdut două izvoare esențiale, Izvorul de ochi și Izvorul de stomac și nu știm dacă le vom mai putea recupera”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *