Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu

2008: rocada Putin – Medvedev. 2024: rocada Iohannis – Ciucă?

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „2008: rocada Putin – Medvedev. 2024: rocada Iohannis – Ciucă?”

  • Cam da…e un scenariu posibil, desi eu cred ca deep down, Iohannis inca spera la vreo sinecura bine remunerata, undeva departe, intr-un loc cu pasuni verzi si zari senine. Treaba cu PM-ul e un pic prea riscanta pentru un om comod ca Iohannis. Sa se riste oare Iohannis sa-si ia basti in Parlament la prima motiune de cenzura?
    Altfel, institutional vorbind, Ciuca nu prea avea ce cauta in delegatia Romaniei la acest summit NATO. Sigur, este prerogativa Presedintelui Romaniei sa-si aleaga membrii delegatiei, insa onor Constitutiei, Presedintele Senatului nu are atributii in domeniul apararii. Presedintele Senatului nu este nici macar membru in CSAT. Dar sa nu ne incurcam totusi in detalii, zic.

  • “Problema” Biden: 1.NU ESTE BATRANETEA! Imbatranirea este un proces fiziologic, nu boală! A fi bătrân nu înseamnă a fi pierdut capacitățile cognitive, ele se transformă ( pierd ceva din viteza, dar câștigă in largime, profunzime si capacitate de sinteză, adica INTELEPCIUNEA, Vezi Helmut Schmidt, Henry Kissinger, Konrad Adenauer, etc) 2. ESTE PROCESUL PATOLOGIG, PROGREDIENT: tulburări motorice ( rigiditate, mimica f. saraca, voce monotonă, tulburări de echilibru si căzături cu bicicleta si pe scara, etc) , stari de confuzie, tot mai frcvente. Si IMPORTANT: incapacitatea de a realiza deficitele, negandu-le, gasind “scuze”.
    Totul duce la ipoteza diagnostica a unui proces degenerativ cerebral.
    Omul este bolnav!!! Este tragedie personală si catastrofă politică. Nu este altă cale decât retragerea sa imediată din această mascarada!

    • Sa fiu mai clar:
      – Catastrofa politică: un om cu discernământul diminuat este mai usor manipulabil. Cand un astfel de om are la îndemână manetele cu care se conduce lumea, poate oricine ( si daca-i unul “ rău “?) sa declanșeze o catastrofă cu ele!
      – Tragedie umana: un OM BOLNAV este împins si ținut in fata de ce ce se vor la manete, expunându-l la suprasolicitare, oprobiul si bătaia de joc a lumii, cand persoana respectivă (Biden) este pur si simplu bolnav. Ca om bolnav, el este abuzat, profitandu-se de discernământul său diminuat. Biden, ca om, are dreptul, si el, la tratamentul adecvat, conform eticii medicale. Ceea ce este el obligat sa trăiască si sa suporte acum, ii grăbește si agravează procesul patologic deja pornit. Biden trebuie copatimit si ajutat, nu ras de el!!!

  • Trăim vremuri absurde. Tandemul formulat de Dvs. n-are nicio șansă de reușită. Ce să facă un plimbăreț de lux și un habarnamist la conducerea acestei țări?!
    Ciolacu nu era destul că și-a ridicat pensionarii în cap, acum i s-au adăugat și șoferii. Ulterior vine și câte-un năuc slugarnic de prin PSD pe la televiziuni și stârnește cu convingere chiar toate spiritele… Este prostesc să tratezi efectele și nu cauza. De ce nu se fac verificări serioase în vămi chiar și la vehiculele în tranzit?! Se introduc în țară tot felul de produse…Eu înțeleg că e directivă EU, dar este la latitudinea fiecărui stat cum procedează.
    Că veni vorba de OUG, de ce naiba nu se dă denumirea sub care se comercializează diferite medicamente, era greu?! Eu citesc prospectele dar restul lumii nu le-a citit nici la vax-uri le sigure și eficiente! Nu toate cutiile de medicamente ale aceluiași produs au semnul specific! Chiar nu sunt chimist de renume mondial ca să le știu pe toate!
    Te uiți peste ocean și te gândești cu frică la ziua de mâine dacă un politician cu grave probleme cognitive și motorii decide soarta planetei.

  • daca definitia razboiului mondial a disparut… de unde sa mai faci rost de unul?!

    pasii care se fac nu pot fi comparati cu pasii care s au facut, asa cum ati exemplificat, la inceputul primului razboi mondial. pentru simplul motiv ca, cu toate ca ei exista, pasii sint …fix pe dos. statele fac ce fac avand ca tinta …sinuciderea, nu ‘omorirea’ altui stat. din primul moment al manifestarii pandemiei asta a fost clar-cristal …si de atunci fix asa o tine …semilumea de vest.

    marea revolutie, metamorfoza e un ‘razboi mondial desavarsit’, ea ‘revolutioneaza’ plenar, schimba dinamici din temelie …prin sinucidere, de parca aproape toti au ajuns la concluzia ca …de ce sa ma razboiesc cu altul daca ma pot sinucide?!
    pandemia de sinucideri in rindul statelor, care a cuprins lumea mare poate fi asimilata fara probleme cu ‘desavarsirea unui rzboi mondial’, pentru ca cu toate ca efectele procesului sint de 1,6 ori mai capabile, ele se manifesta …in lipsa actinilor, cu toate ca nimeni nu le ataca, state mor pe motiv de sinucidere.
    bine, alte state se vor naste, insa astea sint ‘de tip nou’, pe masura ‘noii lumi’ ( care e antinaturala )

  • povestea cu biden se desira …ca unsa.
    tot ce vedem e regie pura si totul pare ca se face pentru a cataliza plenar intrare in scena a unui nou candidat. pur si simplu …se da contrastul la maxim.

  • in franta totul merge brici.
    alegerile au ‘iesit’ fix cum a dorit macron. io zic sa avem rabdare, ca vom afla si de ce si a dorit o astfel de configuratie a rezultatului alegerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *